Читайте нас в соціальних мережах

На Чортківщині енергетики відключили світло селянину всього за 9 гривень боргу

Четвер, 19 листопада 2015 15:08
Мешканці села Свидова Чортківського району за 9 грн боргу відключили світло завчасно не попередивши про проблему.

Аби світло з’явилось, Олександру Іванівну просили не лише сплатити борг, але й розрахуватись за повторне підключення та вивести лічильник на вулицю.

«Світло відімкнули у батьківській хаті. Я там не живу, але відколи батько помер - доглядаю за будинком. Спочатку не зауважила, що трапилось, подумала про несправності на лінії, однак у сусідів світло було. Згодом зауважила, що на стовпі лінії електропередач дроти перемотані. Не розуміючи, хто це зробив, звернулася до сільської ради. Там і розповіли, що  світло відключили через заборгованість», - розповідає пані Олександра.

Жінка каже, така новина шокувала її. Адже після смерті батька вона оплатила всі комунальні послуги. За світло навіть сплатила більше, ніж було потрібно.

«Батька не стало два роки тому. Відтоді я доглядаю за будинком. Навідуюсь часто, але завжди вдень, тому світло майже не вмикаю, - продовжує пані Олександра. – Поїхала до райцентру, аби з’ясувати ситуацію. У РЕМі, де мені довелось вистояти у довжелезній черзі, повідомили, що в мене заборгованість 9 грн. Ще й приголомшили, заявивши, що тепер просто погасити борг буде мало, потрібно заплатити за підключення та власним коштом вивести лічильник на вулицю».

Жінка написала заяву на ім’я начальника Чортківського РЕМу, аби розібрались у ситуації. У вищезгаданій службі повідомляють, що про проблему попереджували, але реакції не було. Тому світло відключили.

 «23 жовтня у Чортківський РЕМ звернулася споживач з тим, що вона є спадкоємцем, і написала заяву на оформлення договору про користування електричною енергією.

Будинок відімкнули від електропостачання через борг розміром 61,81 гривень. Проте, звіривши дані, з'ясували, що сума боргу - 9,2 гривень. Остання оплата була ще у грудні 2013 року. На надіслані поштою попередження не було ніякої реакції, контролер не міг звірити показники, бо нікого не було вдома. Через те, що спадкоємець вчасно не повідомила про смерть батька та не переуклала договір про користування електричною енергією, виникла така ситуація.

Наразі спеціалісти Чортківського РЕМу перевіряють технічний стан електромережі в будинку Курки Олександри а після підтвердження технічної справності підключать електропостачання.

В РЕМі запропонували, але аж ніяк не змушують пані Олександру виносити лічильник на вулицю», -  зауважив начальник Чортківського РЕМу ВАТ «Тернопільобленерго» Ігор Винник.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ