Читайте нас в соціальних мережах

Депутат-чиновник «погорів» на хабарі у 10 тисяч доларів, які хотів використати для «вирішення» конкурсу на керівника Держзгеокадастру

Вівторок, 20 жовтня 2015 21:44
Сьогодні чиновника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області затримали на отриманні чергового рекордного хабаря у сумі майже 10 тисяч доларів. Згідно інформації з власних джерел, цим службовцем виявився Андрій Бабій, який курує юридичний напрямок у своїй структурі.

Він хотів отримати цю «космічну» суму для поїздки у столицю для участі у конкурсі на вакантну посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області. При вдалому проходженні випробування, пан Андрій обіцяв надати потрібну земельну ділянку. Така складна схема для клієнта мала коштувати 10 доларів США.

Крім всього іншого, Андрій Бабій є депутатом Підволочиської районної ради від Народної партії. Його вважають людиною виконуючого обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Зіновія Безкоровайного.

У прес-службі прокуратури Тернопільської області повідомили, що на Тернопільщині викрито працівника контролюючого органу під час одержання 1000 доларів США та 200 тис грн хабаря.

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно провідного спеціаліста одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Встановлено, що провідний спеціаліст вимагав та одержав від підприємця 1000 доларів США та 200 тис грн за вплив на голову місцевої ради з метою позитивного вирішення питання щодо виділення земельної ділянки для ведення підприємницької діяльності.

20 жовтня 2015 року службовця контролюючого органу затримали працівники прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками УМВС України в області.

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження. Вирішується питання щодо повідомлення чиновнику підозри у вчиненні зазначеного злочину, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ