Читайте нас в соціальних мережах

У селі на Тернопільщині люди вийшли з Московського патріархату, бо батюшка п’є і розпускає кулаки

Четвер, 08 жовтня 2015 13:46
На Шумщині частина вірян села Кути від’єдналася від Московського патріархату та створила громаду УПЦ Київського патріархату. За словами людей, вони не в силі були терпіти негідну поведінку свого настоятеля та його проросійську налаштованість.

Відповідне розпорядження про реєстрацію нової громади парафіян села Кути підписав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Документ № 588-од від 28 вересня 2015 про реєстрацію статуту релігійної громади “Парафія святої праведної Анни” доступний на сайті держустанови. Тепер же віряни сподіваються, що до конфліктів, як у селі Катеринівка Кременецького району не дійде і обидва священики зможуть домовитись про почергову відправу Богослужінь у храмі села.

За словами місцевих мешканців, останньою краплею для вірян була історія із бійкою їхнього настоятеля, яку спровокував алкоголь. Трапилось це 7 серпня – якраз на престольний празник у Кутах. Отець Ігор Крепко напився і побив свого тестя. Останній навіть був у лікарні, а по справі розпочали кримінальне провадження, яке дійшло до суду. Втім, згодом тесть пробачив своєму родичу побиття і заяву забрав. Люди ж кажуть, що такими діями батюшка сам відштовхнув їх від себе, хоч згодом і просив вибачення у громади.

Позаяк, активісти пішли селом і зібрали підписи. Із 440 зареєстрованих осіб, які мають право голосу, 250 людей підписалися за перехід до громади УПЦ Київського патріархату. Православних же Московського патріархату у селі залишилось менше ста людей, адже окрім них тут проживають ще євангелісти.

Журналісти сайту «Тернополяни» слідкуватимуть за тим, як далі будуть розвиватися події у селі Кути на Шумщині. Поки ж серйозних сутичок, пов’язаних із поділом церкви не було, але представники УПЦ (МП) вже кажуть, що свою церкву вони не віддадуть і якщо вірні хочуть перейти в іншу конфесію – нехай будують собі новий храм, а не захоплюють їхній з допомогою силовиків та «Правого сектору».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ