Читайте нас в соціальних мережах

Спортсмен зі Збаража дізнався про загибель батька-військового під час змагань на чемпіонаті світу (фото)

Середа, 12 червня 2024 14:16
Спортсмени зі Збаража достойно представили Україну на чемпіонаті світу з гирьового спорту, але під час змагань один із спортсменів Олександр Росипко дізнався про загибель на війні свого батька. 

Сьомого та дев'ятого червня в місті Жешув, Польща відбувся чемпіонат світу Всесвітньої Асоціації гирьового спорту.

Понад 500 учасників з 31 - ї країни змагались за перемогу.

"В 3-є місце збірної України внесений вклад і Збаразьких гирьовиків. У ветеранах 60-69р. ще раз чемпіонський титул залишаю у Збаражі. У віковій групі до 15 років у нас срібло і бронза у вправі двоборство. Кирик Олег 2-е місце, Росипко Олександр 3-є місце , при цьому хлопці оновили свої особисті рекорди . 1-е місце посів англієць, але його тренер був здивуваний результатами наших спортсменів. До виступу Сашкові він прогнозував максимум 40 поштовхів, це 2-і гирі по 16 кг. Але коли Сшко штовхнув 94 рази, а трішки важчий за Сашка Олег 132 рази, то це викликало у нього зхоплення і здивування. Та на жаль сумна звістка, що на війні загинув тато Сашка, змусила його скоріше повернутись до дому. Але Сашко виконав дуже велике татове бажання , це прийняти участь у міжнародних змаганнях і показати хороший результат. Асоціація гирьового спорту України , секція гирьового спорту Збаразького ДЮСШ, висловлюють щире співчуття Сашкові та його родині , нехай спочиває з Богом", - відзначив спортсмен та тренер Петро Багрій. 

Додамо, у бою за Україну, її незалежність і свободу загинув воїн зі Збаража Володимир Росипко.

Ворожий обстріл обірвав життя старшого солдата, стрільця-санітара Володимира Росипко (1970 р. н.) 6 червня поблизу населеного пункту Новоандріївка Запорізької області.

 

 

 

 


Додати коментар