Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі розпочався ХХV Міжнародний Меморіал Богдана Сцібайла (фоторепортаж)

Субота, 18 листопада 2017 18:45
У спортзалі ТНПУ імені Володимира Гнатюка 18 листопада відбулося офіційне відкриття ХХV Міжнародного Меморіалу тренера Богдана Сцібайла з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2000-2010 р.н. 

На урочисте відкриття турніру прибули команди борців з Білорусії, Молдови, Польщі, Угорщини та різних областей України: Хмельницького, Чернівців, Львова, Києва та багатьох інших. Розпочався захід із параду, шикування команд та традиційного гімну України.

До учасників 25-го за ліком Меморіалу Сцібайла звернувся син знаного тернопільського тренера Богдана Степановича Сцібайла – голова оргкомітету змагань Ігор Сцібайло.

Сьогодні мені дуже приємно бачити на 25-му ювілейному Меморіалі таку велику кількість учасників, які заповнили увесь спортивний зал. Ось уже 25 років поспіль друзі, вихованці батька підтримують ініціативу щодо проведення турніру пам’яті Богдана Сцібайла. Я разом з ними також розділяю організаційну роль, адже проведення цих змагань - краща шана пам'яті мого батька, — звернувся Ігор Сцібайло.

Побажав успіхів, натхнення молодшим і старшим учасникам змагань та підмітив неабияку кількість спортсменів і заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра.

Я радий бачити в нас таку велику кількість борців, адже не даремно Тернопіль називають борцівським містом. Бажаю всім спортсменам продемонструвати на цих килимах усі свої навички, які вкладали у вас тренери, наставники. Хочу побажати, щоб кожен із вас виступив у  сутичках якнайкраще. Боротьба – той вид спорту, який прищеплює не тільки фізичні якості, але в першу чергу виховує характер, який вам знадобиться у дорослому, професійному житті та який зробить із вас цілеспрямованих та достойних громадян, — поділився теплими словами Леонід Бицюра.

Леонід Олексійович також побажав, щоб цьогорічний ювілейний турнір пройшов для кожного учасника без травм, а судді визначили та нагородили справді гідних переможців.

Варто зазначити, що у ХХV Міжнародному Меморіалі тренера Богдана Сцібайла з вільної боротьби взяло участь більше 200 борців, серед яких змагатимуться і найсильніші спортсмени з Тернопільщини.

— Я Тренуюся у  громадсько-спортивному клубі Тернополя «Галицькі леви — спорт» вже чотири  роки.  Беру неодноразово участь у Всеукраїнських і навіть Міжнародних змаганнях. Наприклад, вчора я був на чемпіонаті України з вільної боротьби у Хмельницькому. В турнірі Сцібайла я також беру участь не вперше. Наприклад, минулоріч я здобув на цьому турнірі перше місце,поділився 9-річний тернопільський чемпіон Ільницький Павло.

Маленький чемпіон додав, що клуб «Галицькі леви — спорт» він відвідує 5 разів на тиждень, окрім суботи і неділі. Павлу – як і більшості тернопільських борців його віку не складає труднощів поєднувати навчання із систематичними тренуваннями.

Після офіційного відкриття змагань між українськими та зарубіжними командами розпочалися попередні сутички. В неділю, 19 листопада з 10 години – відбудуться півфінали й фінали турніру, а по їх завершенню буде урочисте нагородження переможців та закриття змагань.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ