Читайте нас в соціальних мережах

Повернувся чемпіоном: у Тернополі зустріли бронзового призера чемпіонату Європи з греко-римської боротьби Андрія Антонюка (фоторепортаж)

Вівторок, 04 квітня 2017 15:21
Тернопільщина справді має ким пишатися. Наш земляк 22-річний Андрій Антонюк став бронзовим призером чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед молоді до 23 років.

Сьогодні спортсмен повернувся додому. На пероні залізничного вокзалу його зустріли друзі, родичі та просто небайдужі тернополяни.

«Змагання відбулися 1 квітня  в угорському місті Сомбатхей. Збірну України представляло вісім спортсменів, серед яких і наш Андрій. Загалом наша команда в загальній турнірній таблиці посіла четверте місце. В одиничним поєдинках ми миємо три бронзи. Відзначилися Сергій Козуб (66), Артур Політаєв (71) та наш вихованець Андрій Антонюк (80)», - розповідає заслужений тренер України з греко-римської боротьби Андрій Телебан.

Бронзовий призер чемпіонату Європи з греко-римської боротьби Андрій Антонюк розповідає, що спортом почав займатися з семи років.

«Мій старший брат займався греко-римською боротьбою. Я декілька разів бачив, як він тренується і вирішив також зайнятися цим видом спорту. У 15 років отримав першу серйозну нагороду. Сьогодні вже не представляю сього життя без спорту. Це не лише моє хобі, але й професія. Адже маю ще багато вершин, які треба підкорити», - розповідає Андрій.

Загалом Андрій провів чотири сутички на килимах Угорщини. Вже у першій зустрічі наш земляк здолав молдаванина Віорела Бурдуя. У другій сутичці всього за 51 секунду Андрій Антонюк декласував потужного турецького борця Бурхана Акбудака. У напівфінальному матчі Антонюк за менше ніж хвилину несподівано пропустив дві технічні дії шведа Кессідіса. Це дало змогу супернику нашого борця пройти у фінал і вже там здобути золото чемпіонату. У матчі за бронзу проти місцевого атлета Петера Нагі фінальна сирена зафіксувала перемогу тернополянина з рахунком  5:4.

«Для мене сильним суперником був турецький боєць. Тому коли у другому раунді переміг його, трохи розслабився. Напевне це і завадило мені перемогти шведа. Щоправда поразка додала мені сил. І вже в останньому поєдинку, у боротьбі за бронзу, я зробив все що міг. Я дуже вдячний своїм тренерам Андрію Телебану та Віталію Ліщинському. Бачив, як вони вболівають за мене, тому без медалі не зміг би повернутися додому», - продовжує спортсмен.

Хоча сьогодні Андрій повернувся з змагань – на відпочинок часу немає. Спортсмен вже починає готуватися до Чемпіонату світу з греко-римської боротьби, який пройде у листопаді.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ