Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянин Андрій Антонюк – бронзовий призер чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед молоді (відео)

Неділя, 02 квітня 2017 07:36
Тернополянин Андрій Антонюк виборов бронзову медаль чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед спортсменів до 23-х років, які у ці дні відбувається в угорському місті Сомбатхей.

Вихованець тренерів Андрія Телебана та Віталія Ліщинського поступився лише в одному поєдинку майбутньому переможцю Алексісу Кессідісу зі Швеції.

Загалом Андрій відборовся чотири сутички на килимах Угорщини. Вже у першій зустрічі наш земляк трохи менше як за дві хвилини завдяки двом чотирибальним кидкам здолав молдаванина Віорела Бурдуя. До речі, перший з двох технічних прийомів Антонюка у цьому поєдинку сайт міжнародної асоціації боротьби визнав одним з кращих на турнірі.

У другій сутичці всього за 51 секунду Андрій Антонюк декласував потужного турецького борця Бурхана Акбудака. Українець знову переміг завдяки двом технічним діям по чотири бали, які він виконав підряд.

На жаль, у напівфінальному матчі Антонюк за менше ніж хвилину несподівано пропустив дві технічні дії шведа Кессідіса. Це дало змогу супернику нашого борця пройти у фінал і вже там здобути золото чемпіонату.

У матчі за бронзу проти місцевого атлета Петера Нагі Антонюк відборовся весь відведений на це час. У кінці першої хвилини тернополянин знову виконав кидок, який судді оцінили у чотири бали. Ця технічну дія і стала вирішальною. Наступні п’ять хвилин часу були боротьбою нервів, адже всі решту балів обидва борці здобували не завдяки своїм технічним діям, а через рішення суддівської колегії щодо пасивного ведення боротьби того чи іншого борця. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 5:4 на користь нашого земляка.

«Вітаємо Андрія Антонюка з бронзовою медаллю на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби який відбувся в м. Сомбатхей, Угорщина. Молодець, так тримати!!!  І розпочинаємо підготовку до чемпіонату Світу, який відбудеться в листопаді у Польщі!,» - написав після здобуття нагороди тернопільський тренер Віталій Ліщинський.

 

 

   

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ