Читайте нас в соціальних мережах

Рішення суду: УПЦ (МП) не отримала право використовувати власну назву в Україні

Вівторок, 07 листопада 2023 19:37
Шостий апеляційний адміністративний суд прийняв постанову щодо справи між Київською Митрополією Української Православної Церкви та Почаївською Свято-Успенською Лаврою з одного боку та Міністерством культури України з іншого боку.

Суд визнав, що УПЦ (МП) не має права використовувати власну назву, яка вказує на її приналежність до РПЦ. Рішення суду встановило подальший порядок використання назви цієї релігійної організації.

Це рішення має значення для унормування назв релігійних організацій в Україні та визначає їхню приналежність.

"Шостим апеляційним адміністративним судом 2 листопада 2023 року ухвалено постанову по справі № 640/4748/19 (про перейменування), якою відмовлено у задоволенні ряду апеляційних скарг релігійних громад МП та залишено без змін рішення суду першої інстанції від 15 травня 2023 року про відмову у задоволенні позову Київської Митрополії УПЦ МП", - йдеться у рішенні суду. 

Поокоментував дане рішення і заступник Голови Управління у Управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ ПЦУ Євстахій Зоря.

"Суд нарешті ствердив те, що і так всім зрозуміло: МП в Україні - це частина РПЦ, і тому не має ховатися за назвою «УПЦ»", -написав Євстахій Зоря. 

 

На зображенні може бути: текст

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ