Читайте нас в соціальних мережах

«Лицарі Колумба» відвідали Тернопіль

Вівторок, 02 червня 2015 09:29
Тернопіль відвідала делегація представників Міжнародного благодійного фонду «Карітас-України» разом з волонтерами благодійної організації «Лицарі Колумба» із Канади.

До Тернополя канадські волонтери завітали із метою допомогти тим особам, котрі обмежені в пересуванні. 50 інвалідних візків було привезено до «Карітасу» Тернополя і роздано у медичні заклади, зокрема у Тернопільську дитячу міську лікарню (гематологічне відділення) та обласний онкодиспансер.

Волонтери особисто відвідали декількох підопічних проекту «Домашня опіка» при БФ «Карітас», допомогли налаштувати візок, пояснили особливості його функціонування.

Надати допомогу тернополянам, що є у потребі, було справжньою честю, для волонтера Едварда Шевчука, адже його дідусь та бабуся родом із нашого міста. На початку минулого століття вони емігрували в Канаду, але так ніколи й не забували про своє коріння, а любов до Батьківщини передали своїм нащадкам, - повідомляє сайт Тернопільського благодійного фонду «Карітас».

Лицарі Колумба є найбільшою в світі католицькою братерською організацією, мета котрої – забезпечити благодійні послуги потребуючим. З початку XX століття католицький рух «Лицарі Колумба» стрімко розвивався і сьогодні охоплює своєю діяльністю багато штатів США, Канаду, Мексику, Філіппіни.

Процес започаткування в Україні організації «Лицарі Колумба» розпочав попередній Глава УГКЦ, Блаженніший Любомир Гузар. Ця ініціатива була підтримана Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ