Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські римо-католики сьогодні освячували гілки пальми та лози (ФОТО)

Неділя, 29 березня 2015 14:21
Християни римо-католицької віри всього світу сьогодні відзначають Свято Входу Господнього в Єрусалим («Пальмову» неділю), яка випадає за тиждень до Пасхи, в шосту неділю Великого Посту. В Україні цей день називають Вербною неділею.

Вітки верби та пальмового листя сьогодні освячували і прихожани римо-католицької парафії Воскресіння Господнього в Тернополі. На відміну від греко-католиків та православних християн, там Богослужіння відбуваються дещо по-іншому.

Перед початком Святої меси на подвір’ї перед костелом зібралися сотні вірян з гілками лози та пальми. Настоятель храму з пальмовою віткою в руках освятив їх святою водою. Після цього, за християнським звичаєм, перед початком Служби традиційно провели ходу навколо церкви з освяченими гілками, які мають зберігатися в будинках віруючих до наступного Великого посту.

Християнська традиція цього свята бере початок з Біблійських часів. Вербна неділя символізує з одного боку визнання місії Ісуса Христа, а з іншого – прообраз входу Сина Людського в Рай. Згідно з Євангелієм, цього дня Ісус Христос, за кілька днів до своїх хресних страждань, в'їхав до Єрусалиму на ослиці (символ миру). Люди, оспівуючи його, вистилали шлях перед ним пальмовим листям та кидали йому під ноги власний одяг.

У римо-католицькому костелі Воскресіння Господнього молилися сьогодні за мир в Україні та здоров’я захисників, які воюють в зоні АТО. Під час Святої меси отці виголошували біблійську історію від часів Входу Господнього в Єрусалим аж до його смерті на хресті заради спасіння людства.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ