Читайте нас в соціальних мережах

Священик очолив реєстрове козацтво Тернопільщини

Вівторок, 17 лютого 2015 09:01
Головним отаманом Тернопільського обласного козацького товариства Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво» став священик о.Вячеслав Кізілов.

Таке рішення прийняло керівництво організації, зважаючи на активну діяльність протоієрея, який є старшим військовим капеланом Тернопільської єпархії УПЦ Київського патріархату .

«Я щиро сподіваюся, що завдяки підтримці о.Вячеслава Кізілова, з якими ми співпрацюємо не один рік, нам вдасться реалізувати багато цікавих проектів. Зокрема, у сфері відновлення інституту капеланства. Адже нам важливо, щоб наші захисники не тільки мали гарну військову підготовку, а й духовно загартовані», - сказав, під час зустрічі з представниками Українського Реєстрового Козацтва, заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра.

В свою чергу, гетьман УРК Анатолій Шевченко розповів, що зараз козацький громадський рух в Українi набув великого поширення. Зокрема, учасники козацького руху беруть активну участь у проведенні Антитероритичної операції, посилено допомагають воякам. Також він поінформував про розвиток козацьких формувань на Тернопільщині та  потреби бійців, які є членами реєстрового козацтва і зараз служать  у добровольчих батальйонах.

 

Фото з сайту http://oda.te.gov.ua

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ