Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині до Православної церкви України перейшла вже третя громада

Вівторок, 15 січня 2019 10:20
У селі Гніздичне Збаразького району церковна громада перейшла з УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України.

«Рішення було ухвалено на зборах у неділю, 13 січня, більшістю голосів», - повідомили у прес-службі Тернопільської єпархії УПЦ Київського патріархату.

14 січня 2019 року Божественну Літургію у парафіяльному храмі звершив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

«Після Літургії владика Нестор привітав прагнення громади Гніздичного єднатися навколо рідної Помісної Православної Церкви, щоб єдиними устами і єдиним серцем славити Великого Бога і Спаса Нашого Ісуса Христа», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі єпархії уточнили, що за рішення бути в Православній Церкві України поставили підписи близько п’ятиста мешканців Гніздичного.

Нагадаємо, що 26 грудня до складу Тернопільської єпархії Православної Церкви України було прийнято громаду храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці Бучацького району.

11 січня 2019 року архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор задовольнив клопотання про перехід до Української Церкви громади храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кордишів Шумського району.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ