Читайте нас в соціальних мережах

Із кранів більшості домівок тернополян на Водохреща потече свячена вода (фоторепортаж)

П'ятниця, 19 січня 2018 11:49
Традиційна церемонія освячення води відбулася зранку в день Богоявлення Господнього на двох водопровідних насосних станціях КП «Тернопільводоканал» за участю святих отців, працівників станцій, представників влади міста та тернопільських красунь-вокалісток.

Цього дня свята вода тектиме в домівки тернополян із водоповідної насосної станції №4, яка розташована на вул. 15 Квітня (звідти вода подається в домівки майже 80% тернополян), та з водозабору «Тернопільський», що на вул. Білецька (вода з цього водозабору подається у помешкання Нового світу, центру й промислового району).

Традиційну церемонію освячення, яка вже 10 років поспіль підтримується в Тернополі, розпочали колядуванням пишно вбрані дівчата від вокального ансамблю «Тернопільводоканалу». Опісля священнослужителі головних християнських церков міста безпосередньо провели Чин Водосвяття, після чого дали кожному з присутніх напитися свяченої води.

Традиція освячення води є унікальною, тому що щорічно проходить у Файному місті. Завдяки тому, що освячена вода потрапить до тернопільських осель,  навіть ті мешканці, які не змогли нині прийти до церкви та набрати собі йорданської води, зможуть це зробити, не виходячи за межі оселі. Все, що відбувається сьогодні, є благодаттю Святого Духа, діянням Пресвятої Трійці, котре ще раз засвідчує присутність Всевишнього серед нас. Не можу нині не відзначити вагому роль співпраці людини з церквою, адже саме завдяки директору КП «Тернопільводоканал» Володимиру Кузьмі у місті підтримується Чин Водосвяття на об'єктах підприємства, — поділився виконувач обов’язків адміністратора Архикатедрального Собору УГКЦ Орест Павлінський

Пан Орест підмітив, що на кожну церемонію водоосвячення святі отці приїжджають із великою радістю та благоговінням. Священнослужитель також побажав кожному тернополянину в день Богоявлення Господнього бути чистими, як та Йорданська вода, у своєму серці, житті та вчинках. Щоб люди жили між собою без фальші, бруду і сміття.

Випив освяченої води на Чині Водосвяття та висловив щирі побажання жителям міста й очільник Тернополя Сергій Надал.

— Нашим обов’язком є підтримувати традицію освячення води на водопровідних насосних станціях. Попри те, що змінюються часи, технології, вагомі традиції, духовні цінності завше матимуть для міста першочергове значення. Як відомо, йорданська вода має цілющі цінності: вона знімає всі гріхи, недуги, недобрі помисли. Тож ми щиро бажаємо, щоб у всіх домах тернополян разом із цілющою водою, «потекли» мир, злагода, а всіляке зло відступило, побажав наостанок Сергій Віталійович.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ