Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі розпочато будівництво нового храму

Четвер, 10 серпня 2017 08:22
Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор (УПЦ КП) заклав перший камінь під будівництво храму св.Пантелеймона в Тернополі та звершив святкову Божественну літургію з нагоди престольного свята.

Звертаючись до присутніх на цій урочистій події, владика Нестор зазначив, що храм – це місце, де людина єднається з Богом, де отримує не просто причастя, а Тіло і Кров Христові, стає дитиною Божою. Бо немає можливості єднатися з Господом поза межами храму Божого.

“Звичайно, Бог перебуває всюди. Немає місця у Всесвіті, де б Його не було. Але храм – це місце, де Господь приходить до людей, де він відкриває і благословляє, вказує людям шлях до спасіння“, – сказав владика.

Він нагадав присутнім житіє великомученика і цілителя Пантелеймона і те, як той став християнином, як троє пресвітерів, які врятувалися під час гонінь язичницьких, настановили його до віри Христової, привели до святого хрещення, і завдяки цьому Пантелеймон і став воїном Христовим, дитиною Божою.

“Так само кожен із нас, приходячи у цей храм, буде отримувати благословення Боже, настанову священика, спасіння через життя в церкві, – підкреслив архієпископ Нестор. - Нехай Всемилосердний Господь допомагає всім парафіянам цього храму, священикам, громаді у праці на розбудову. Щоб цей храм скоро піднявся, щоб засяяв куполами із хрестами, щоб у цьому храмі завжди було повно людей. Нехай Господь допомагає у вашій праці, береже від усякого зла. Нехай зі щирою вірою в Бога і молитвою за заступництвом цілителя Пантелеймона ви завершите будівництво цього храму.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ