Читайте нас в соціальних мережах

До Тернополя прибула ікона з часточкою ризи Пресвятої Богородиці

Середа, 14 червня 2017 08:34
До Тернополя, з Іллінського скита на Афоні, прибула Тихвінська сльозоточива ікона Божої Матері.

У нашому місті вона перебуватииме до 25 червня.

«Унікальною особливістю цієї ікони є те, що в зображенні правої руки Божої Матері поміщений ковчег з великою святинею Православ’я — часткою ризи Пресвятої Богородиці», - повідомили у Тернопільській єпархії УПЦ Київського патріархату.

Поклонитися святині можна щодня, від 8:00 до 19:00 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що на вул. Клима Савура.

Щодня о 8:00 у церкві буде звершуватися Божественна літургія, а о 13:00 і 18:00 – читатися акафіст до Пресвятої Богородиці.

За переказами, у 1877 році, 17 лютого, кілька осіб зі скитської братії побачили на іконі Божої Матері, що знаходиться в кіоті за престолом у вівтарі, ясний слід сліз, пролитих з правого ока Богородиці, а в лівому оці одну велику краплю сльози, яка при них же скотилася вниз.

Ті, що бачили це, витерли ікону начисто і оглянули її з усіх сторін. Вона виявилася абсолютно сухою, але до вечора того ж дня знову побачили сліди сліз з обох очей Пресвятої Діви. Цю подію пов’язують з початком розв’язаної незабаром російсько-турецької війни.

З тих пір щорічно 17 лютого повторюється диво сльозоточіння ікони. З того часу братія скиту встановила щорічно святкування 17 лютого на честь Богоматері, до якої вдаються у всіх важких і скорботних обставинах життя. Від ікони було даровано зцілення багатьом хворим і стражденним.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар