Читайте нас в соціальних мережах

Численні богомольці прийдуть цього тижня до чудотворних місць Тернопільщини

Середа, 10 травня 2017 15:28
Цього тижня на Тернопільщині відбудуться кілька заходів духовної спрямованості, а намолені чудотворні місця краю відвідають численні паломники.

12-14 травня відбудеться 10-та ювілейна піша проща до чудотворного місця села Зарваниця членів спільноти «Матері в молитві». Вона приурочена 150-річчю коронування ікони Зарваницької Матері Божої та 15-річчю з Дня створення цієї спільноти у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ.

Паломництво розпочнеться  в п’ятницю, о 7:00 год. Архиєрейською святою Літургією, яка відправлятимуться в Архикатедральному Соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці (вулиця Гетьмана Сагайдачного, 14 м. Тернопіль). Після богослужіння, о 9:00 годині ранку, розпочнеться  піша хода до с.Зарваниця.

12 травня престольне свято – день обретіння мощей преподобного Амфілохія святкуватимуть в Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

Вже сьогодні, о 19:00 год., із Печерної церкви монастиря розпочнеться хресний хід з мощами преподобного Амфілохія навколо обителі вулицями міста, який завершиться в Преображенському соборі. Святкові богослужіння триватимуть й впродовж 11 – 12 травня. У п’ятницю, після пізньої Літургії, яка служитиметься о 9.00 в Преображенському соборі, святі мощі будуть перенесені в Печерний храм.

Вшановуватиме пам'ять святого Амфілохія Почаївського й Українська Православна Церква Київського патріархату. З нагоди свята, о 10:00 год. 12 травня, у с. Мала Іловиця Шумського району (рідному селі преподобного Амфілохія) відбудеться Архієрейське богослужіння.

Преподобний Амфілохій є уродженцем Малої Іловиці. Останні роки свого благочестивого земного життя провів у рідному селі, зціляючи не лише простих людей, а й воїнів УПА. Протягом усього життя святий мав намір збудувати храм у своєму селі, але радянська влада всіляко цьому перешкоджала. Не зважаючи на перепони, преподобний завжди говорив: “Мене не буде, а церква – буде”.  Більш ніж через 40 років з дня кончини преподобного (1 січня 1971 року), його заповіт було виконано. На місці, де заповідав преподобний Амфілохій, у листопаді 2013-го було освячено храм на його честь.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ