Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські прочани повернулися з паломництва на Святу землю

П'ятниця, 10 березня 2017 08:20
Група прочан - духовенство і миряни Тернопільської єпархії УПЦ Київського патріархату, повернулася з паломництва на Святу землю.

«Стежками Старого і Нового Заповітів, відвідуючи святині і звершуючи богослужіння, паломники мали змогу помолитися на місцях, які пов’язані із земним життям Спасителя, Богородиці, святих апостолів і багатьох святих нашої церкви», - кажуть в єпархії.

Паломники побували у Вифлеємі, молилися в храмі Різдва Христового та церкві св. Катерини.

У Єрусалимі  тернополяни піднялися на Оливну гору, відвідали місце Вознесіння Христового, церкву “Отче Наш”, церкву “Господня сльоза”, гробницю Діви Марії, в якій відслужили молебень перед чудотворною Єрусалимською іконою Божої Матері.

У місті Хайфа прочани звершили св. літургію в храмі Архістратига Гавриїла, відвідали монастир св. пророка Іллі на горі Кармель. Цього ж дня паломники переїхали в місто Назарет і відвідали храм Благовіщення та храм над джерелом Діви Марії.

Дорогою в місто Тверія побували в Кані Галилейській, де Спаситель звершив Своє перше чудо, піднялися на вершину гори Фавор – місце, де преобразився Господь, і мали можливість молитися в двох монастирях, які там розташовані.

На березі Галилейського моря паломники відвідали місце чудесного насичення п’яти тисяч людей п’ятьма хлібами і двома рибинами. У храмі “Трапеза Господня” помолилися за спокій душ Героїв Небесної Сотні і всіх братів і сестер, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

Побували тернополяни й на розкопках древнього Капернауму, піднялися на гору Блаженств та гору Спокус, занурилися в цілющі води Йордану, молилися в Гефсиманському саду, храмі Всіх націй, купальні “Вифезда”, домі св. праведних Іоакима і Анни, де народилася Діва Марія, піднялися на Голгофу.

Кульмінацією паломництва було відвідання храму Воскресіння Господнього в Єрусалимі. З великим благоговінням вірячи заходили в Кувуклію, щоб поцілувати місце, де лежало тіло нашого Спасителя, і засвідчити свою любов і вдячність за перемогу життя над смертю, за надію на життя вічне.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар