Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщину призначено нового єпископа

Середа, 07 грудня 2016 11:03
Керуючим Тернопільською єпархією Української Атвокефальної Православної Церкви призначено єпископа Віктора (Бедя).

Таке рішення прийняв Архієрейський собор УАПЦ, який відбувся  6 грудня в Києві.

Крім того, за владикою Віктором залишено управління Карпатською єпархією.

«В зв'язку з рішенням та зверненням єпархіального собору Тернопільської єпархії до Архієрейського Собору призначили правлячим єпископом Тернопільської єпархії Преосвященнійшого Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, із збереженням за ним керівництво Карпатською єпархією», - йдеться в повідомленні прес-служби Карпатської  єпархії УАПЦ.

Єпископ Віктор (Бедь Віктор Васильович) народився 5 травня 1964 р. у м.Тячеві на Закарпатті. Від 1982 до 1983 рр. навчався на відділенні правознавства Київського технікуму готельного господарства, а з 1983 р. став студентом юридичного факультету Львівського державного (на сьогодні національного) університету імені Івана Франка, який закінчив із відзнакою 1988 р.

Згодом працював у Закарпатській обласній колегії адвокатів, а з 1989 р. – адвокатом Тячівської, а згодом Ужгородської районних юридичних консультацій. У 1992 році засновує адвокатське бюро (об’єднання) «Срібна Земля» (м. Ужгород), президентом якого є і сьогодні.

У 1990 р. обраний народним депутатом України.

З 2002 року – донині є ректором Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії.

24 жовтня 2004 р. рукоположений у сан диякона, а 8 жовтня 2006 р. – у сан священика.

20 березня 2010 року, в Храмі монастиря святої Феодори міста Салоніки (Греція) протоієрей Віктор Бедь прийняв чернечий постриг.

У 2013 році перейшов до кліру Лангадської Митрополії Елладської Православної Церкви (Греція).

У складі УАПЦ – з 2015 року, коли Архієрейський собор Української Автокефальної Православної Церкви прийняв його до свого кліру та призначив адміністратором, а згодом - єпископом новоствореної в Закарпатській області Карпатської єпархії УАПЦ.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ