Читайте нас в соціальних мережах

До Тернополя прибув новий керуючий Тернопільською єпархією УАПЦ

Вівторок, 01 листопада 2016 11:19
Тернопіль відвідав новопризначений керівник Тернопільської єпархії УАПЦ - митрополит Галицький Андрій.
 
 
Віднедавна, згідно з рішенням Архієрейського Собору цієї Церкви, владика, крім Івано-Франківської, духовно опікується життям Тернопільською і Хмельницькою єпархій.
 
Нагадаємо, що підставою для такого рішення ієрархів Української Автокефальної Православної Церкви стала поведінка донедавнього очільника єпархії – архієпископа Подільського Мстислава, якій було присвячено чимало публікацій у всеукраїнських та місцевих ЗМІ.
 
Після ознайомлення з сюжетом на телеканалі «1+1» в програмі «ТСН-тиждень», в якому було показано епізод за участю Високопреосвященнішого Мстислава, архієпископа Тернопільського і Подільського, та кліриків Тернопільської єпархії УАПЦ, єпископи відправили владику Мстиславу в монастир, для молитовного покаяння.
 
У неділю, 30 жовтня, Високопреосвященнійший митрополит Галицький Андрій, керуючий Івано-Франківською, Тернопільською і Хмельницькою єпархіями, звершив Божественну Літургію у Кафедральному Соборі Різдва Христового м. Тернопіль. 
 
Його Високопреосвященству співслужили духовенство Кафедрального собору. 
 
«Під час Богослужіння була піднесена молитва за мир в Україні і за здоров’я українських воїнів. По завершенні Богослужіння Високопреосвященнійший Владика звернувся до присутніх зі словом проповіді», - повідомляє сайт УАПЦ.
 
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар