Читайте нас в соціальних мережах

У одному з костелів Тернопілля відбулася перша, після 70-річної перерви, Меса

Вівторок, 09 серпня 2016 08:00
У парафіяльному костелі в Дзвинячці Борщівського району, вперше від часу закриття костелу, тобто через 70 років. була відправлення Свята Меса.

 

Нагодою до цього була проща Сестер зі Згромадження Сестер Францисканок Родини Марії до цього села, яке було місцем, де провів останні роки свого життя архієпископ-вигнанець варшавський св. Зигмунд Шенсний Фелінський.

«Перед самою Святою Месою, виявилося, що костел у Дзвинячці посвячений Матері Божій Ангельській, спомин якої відзначається 2 серпня. Святу Месу звершували за формуляром про Матір Божу», - повідомляє прес-служба Львівської архідієцезії Римської Католицької Церкви в України.

Храм до Святої Меси приготувала місцева греко-католицька спільнота, настоятелем якої є о.Микола Сус.

Співслужив Месу настоятель із Заліщик о.Марек Гулик.

Навколо столу, котрий на час Святої Меси став тимчасовим вівтарем поставлено стації Хресної Дороги.

Несподіваним гостем урочистості були копія образу-ікони матері Божої Ченстоховської. Копію привезли із собою мотоциклісти, в той час здійснювали паломництво по Україні разом з копією образу з Ченстохови.

За інформацією Вікіпедії, костел у с.Дзвинячка побудований на початку XIX ст. на пожертви графів Козєбродських. Припинив функціонування після ІІ Світової війни.

В радянські часи його приміщення використовувалися як складські площі, молокоприймальний пункт та під розміщення чайної «Ромашка», з приходом незалежності, в якості спортивного залу. Зараз пустує, і потребує реставрації.

 

Фото: о. Яцек Валігура

Додати коментар