Читайте нас в соціальних мережах

Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

Вівторок, 26 березня 2024 15:51
Президент України Володимир Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на його місце голову Служби зовнішньої розвідки Литвиненка, йдеться на сайті ОП.

Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки й оборони. Про це повідомили на сайті глави держави.

"Звільнити Данілова Олексія Мячеславовича з посади секретаря Ради національної безпеки й оборони України", — мовиться у тексті указу №186/2024.

Данілов був тринадцятим секретарем РНБО України і обіймав цю посаду з 3 жовтня 2019 року.

Що відомо про новопризначеного секретаря РНБО?

Як відомо, раніше Олександр Литвиненко очолював Службу зовнішньої розвідки.

Навчався він в Інституті криптографії, зв'язку і інформатики академії Федеральної служби контррозвідки росії на спеціальності «прикладна математика».

Крім того, з 1998 по 2005 рік він перебував на різних посадах Національного інституту стратегічних досліджень, а згодом працював у структурах Ради національної безпеки й оборони та СБУ.

У 2010–2014 роках він був радником директора Національного інституту стратегічних досліджень, а у 2014–2019 роках — заступником секретаря РНБО.

Литвиненко також має Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня, який він отримав у 2020 році «за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ