Читайте нас в соціальних мережах

Стало відомо чому затриманого за «жирний» хабар Камінського відпустили під крихітну заставу. ВІДЕО

Вівторок, 26 травня 2015 16:56
Камінського звинувачують у хабарі у 217 000 гривень, а відпустили під заставу у 97 тисяч.

Народний депутат Антон Геращенко пояснив, що розмір застави для корупціонера суд вираховує відповідно до його заробітної плати, а не до розміру хабара.

Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Нагадаємо, 19 травня правоохоронці заарештували заступника мера Тернополя Володимира Камінського. Чиновнику закидають хабар у 217 000 гривень та земельні махінації. Проте вже 22 травня Печерський райсуд Києва відпустив Камінського під заставу удвічі меншу за хабар – 97 тисяч гривень.

Тернопільський журналіст Андрій Вербицький коментуючи подію у програмі «Гроші» розповідає, що із прокуратурою домовилися впливові родичі Камінського.

"Камінський за певний час своєї роботи обзавівся родинними зв'язками. Керівник УБОЗУ Тернопільської області - кум Камінського. Один із суддів Тернопільського суду - так само кум Камінського. Усі дружнім колективом їздили чомусь в Київ. Коли людина бере  217 000 хабара, а її відпускають під 97 000 - це вже питання до суддів. Але те, що його куми їздили дружньо в Київ і довго там працювали, бігали по коридорах судових органів - це факт",  - наголосив журналіст.

"Наше кримінальне законодавство дуже м'яко ставиться до тих, хто скоює злочин з корупції. Людина може узяти хабар у півмільйона гривень, суд присуджує їй заставу – 80 тисяч гривень", - зауважив Геращенко.

Нардеп пояснив, чим керується суд, присуджуючи такі застави: "Вони дивляться на його зарплатню, яка становить, номінально, у заступника мера - п'ять тисяч гривень та вносять рішення, що це його зарплатня за півтора року. Хоча усі прекрасно розуміють, що його прибуток – це не тільки заробітна плата".

На думку Геращенка, Україні наразі необхідний такий закон, аби хабарників серед чиновників високого рангу не відпускали під заставу, а тримали за ґратами.

"Поки його везли до Києва, його поплічники вирішували питання усіляко із прокуратурою, аби не дати міліції, не дати слідчим і не дати чесним прокурорам довести справу до кінця", - підтвердив слова Вербицького нардеп.

Вирішенням проблеми боротьби із хабарництвом Геращенко вважає підвищення зарплати правоохоронцям та надання гарантій "шісткам" тих, хто вигадує корупційні схеми.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Автомайдан 29.05.2015, 02:48
На лаві підсудних мають бути надал разом з камінським - що один, що другий дерли хабарі з тернополян. На жаль, хабарництво продовжується в міській раді. І далі вирішити питання в мерії можна за гроші. Нічого не змінилося. Зелені пливуть до хабарників тепер за дуже законспірованим и схемами: через сусіда депутата, чийогось кума або брата, родича і т. п.
Скарга
+2 #2 катерина 26.05.2015, 20:21
Ну що володя?вот помаленьку і потихеньку підкрався пі...ц до тебе ....далі буде.
Скарга
+2 #1 володя 26.05.2015, 20:19
До кінця до вести справу і разом з кумами валити ліс....
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ