Читайте нас в соціальних мережах

Працівники залізничної лікарні добились, щоб їм повернули їхні ж гроші

Вівторок, 10 лютого 2015 14:36
Сьогодні під час шостого пленарного засідання 51 сесії Тернопільської облради депутати прийняли рішення щодо розв’язання проблем залізничної лікарні.

Нагадаємо після затвердження децентралізації влади, відділкова клінічна лікарня залізничної станції «Тернопіль» опинилась на межі закриття.  

Справа в тому, що бюджет лікарні донедавна формувався на всеукраїнському рівні, а зараз, у рамках децентралізації, медичний заклад перебуває  на місцевому фінансуванні. Київ виділив більше 8 мільйонів гривень, проте лікарня не може їх отримати, оскільки досі не вирішено, кому вона буде підпорядкована – місту чи області. Через це 245 працівників залізничної лікарні із січня не отримують заробітної плати, а заклад не може сплачувати комунальні послуги.

«Не зважаючи на багаторічну роботу ми перебуваємо на межі закриття. Не лише медпрацівники, але й наші пацієнти скоро просто опиняться на вулиці, - розповідає голова профспілкової організації Олександра Левицька. - Лікарня працює з 1946 року. На даний час у нашому закладі проходить лікування 15 тис. людей. Проте ми несемо відповідальність не лише за здоров’я працівників залізниці, але і за безпеку пасажирів. Тому не можна допустити, щоб лікарню закрили».

Депутати нарешті почули працівників лікарні та прийняли рішення щодо розв’язання проблем залізничної лікарні. Сесія затвердила рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансфер на 2015 рік», яке вирішує проблеми, що виникли навколо  закладу.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ