Читайте нас в соціальних мережах

Петра Гоча через "прогули" позбавлять депутатства?

Вівторок, 27 січня 2015 12:55
В поіменному режимі сьогодні проходило голосування, внесене Ігорем Турським проекту рішення №161 ТМР про  припинення повноважень депутата ТМР Петра Гоча.
39 депутатів проголосували "за", що означає, що подальшою долею депутатства колишнього регіонала займеться ТВК і ЦВК.
 
Причин на це більш, ніж достатньо. Отож, враховуючи невиконання депутатських повноважень, зокрема щодо участі у пленарних засідання сесії Тернопільської міської ради, засіданнях постійних депутатських комісій, невиконання без поважних причин рішень і доручень ради та її органів, ігнорування потреб виборців керуючись пунктом 5 статті 20 пунктами 1 і 2 статті 37 Закону України про статус депутатів місцевих рад, Законом України про місцеве самоврядування в Україні, п. 9.8 регламенту Тернопільської міської ради шостого скликання, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування законності правопорядку регламенту та депутатської діяльності міська рада вирішила:

1. Вважати припиненими повноваження депутата тернопільської міської ради шостого скликання Гоча Петра Володимировича;

2. Направити дане рішення міської ради на адресу Центральної виборчої комісії та ТВК;

3. Доручити голові постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності Попадину Б.Й. підготувати на чергове пленарне засідання сесії міської ради проект рішення про:

3.1 Виключення зі складу постійної комісії Гоча П. В.

3.2 Визначення зі складу депутатського корпусу міської ради шостого скликання депутата, який буде представляти інтереси виборців замість депутата, повноваження якого припинено даним рішенням;

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Це питання викликало жваву дискусію, адже не всі з присутніх розуміли за яким принципом воно вирішуватиметься. 

- Ми не маємо права своїм рішенянням позбавляти мажоритарника депутатських повноважень, але ми можемо звертатись до ТВК і ЦВК, які вивчатимуть глибинно це питання та приймуть відповідне рішення. Також громадскість буде повідомлено про те, що депутат не виконує покладені на нього обов'язки, - додав насамкінець очільник ТМР Сергій Надал. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ