Читайте нас в соціальних мережах

Активісти партії «За життя» дали шанс маленькій тернополянці побороти страшну недугу

Вівторок, 20 листопада 2018 11:33
У 4-річної тернополянки Вікторії Гаврилюк минулого року місцеві медики виявили невтішний діагноз – гострий лімфобластний лейкоз.

Активісти партія «За життя» спільно з небайдужими людьми фінансово допомогли батькам хворої дитини, аби маленька Вікторія швидше одужала. Зокрема, була зібрана необхідна для повного лікування сума – 80 тисяч євро.

Важку недугу тернопільські лікарі виявили у дівчинки випадково наприкінці жовтня 2017 року, а вже 1 листопада батькам Віки підтвердили страшний діагноз.

Як розповідає тато дівчинки, дитина напередодні виявлення хвороби була веселою, активною, грайливою та добре почувалася, тож батьки навіть не підозрювали, що її щось турбує.

Якось я із дружиною Ольгою вирішили здати аналізи, аби перевірити здоров’я. Взяли з собою і дочку. Під час проведення УЗД було виявлено, що в дитини збільшена селезінка, тож медики припустили, що у Віки проблеми з кров’ю. Щоб зрозуміти, чому ж у дитини виникли порушення, 30 жовтня лікарі взяли у дочки кров для аналізу. Висновки були невтішними, тому Віці того самого дня довелося лягти в міську дитячу лікарню. В Україні ми пройшли першу лінію терапії та надалі вирішили продовжити лікування за кордоном. За порадою людей ми звернулися до італійських медиків і зараз дитина проходить наступні курси лікування в північному місті Брешії цієї країни. У закордонному медзакладі, де ми зараз перебуваємо, лікарі нас зорієнтували, що загальне лікування обійдеться приблизно у 80 тис. євро,  — розповів батько дитини Володимир Гаврилюк.

Чоловік зазначив, що частину коштів на лікування дівчинки він виплатив, а остаточний рахунок батьки маленької Вікторії зможуть оплатити завдяки підтримці небайдужих до чужої біди людей та політичної партії «За життя», яку очолює Вадим Рабінович.

Також Володимир розповів, чому саме лікувати Віку вирішили не в Україні. Із власних спостережень батько зробив висновки, що лікування в Україні та за кордоном значно відрізняється не тільки за якістю надання послуг, рівнем фахової підготовки, але й підходом до оздоровлення.

Лікувати лейкемію в Україні доволі непросто, а в Італії навпаки – це не є проблемою. Наприклад, коли тут дитина потрапить у медзаклад із цією хворобою, то вона лікуватиметься в закритому режимі, наче в інкубаторі. А ось в італійському містечку ми приходимо на процедури на один чи декілька днів, а потім – додому. Закордонні лікарі не практикують серед пацієнтів закритий тип лікування. До того ж, за кордоном набагато сучасніше та досконаліше обладнання, — поділився пан Володимир.

Батько вкотре наголосив, що неабияк вдячний очільнику осередку політичної партії «За життя» в Тернопільській області Олександру Кравчуку та одному із членів об’єднання Сергію Мацюку за грошову та моральну допомогу. Саме завдяки сприянню небайдужих Володимир разом із дружиною Ольгою сподіваються, що їхня дитина благополучно подолає важку недугу.

Вірить у те, що дівчинка добре почуватиметься після неоднорічного лікування, і Олександр Кравчук.

Дуже прикро, що у сфері медицини у нашій країні доволі критична ситуація. Якщо в нас будуть такі міністри охорони здоров’я, як Уляна Супрун, жителі країни можуть не сподіватися на повноцінне і професійне лікування. реагуватиме на будь-які проблеми людей, яких спіткали Я разом з паном Сергієм Мацюком відреагували на проблему дівчинки у першу чергу як звичайні українці. Ми всі змушені самотужки шукати виходи з важких життєвих ситуацій не тільки своїх, але і всіх хто нас оточує. А маленьку Віку ми чекаємо в Україні здоровою та щасливою. Сподіваюся, що спільними зусиллями в майбутньому нам таки вдасться підняти українську медицину на вищий рівень і наші близькі лікуватимуться в рідній країні, — наголосив голова осередку політичної партії «За життя» в Тернопільській області Олександр Кравчук.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ