Читайте нас в соціальних мережах

Представники «За життя» долучились до протесту жителів Кременеччини проти підприємства, яке руйнує сільські дороги

П'ятниця, 16 листопада 2018 11:37
Представники Кременецького осередку партії «За життя» разом із жителями села Великі Бережці боряться за збереження місцевих доріг від руйнівного впливу вантажівок приватного підприємства «АГРО-ЕКСПРЕС-СЕРВІС», яке зареєстроване на Волині.
 
У середу, 14 листопада, місцеві жителі перекрили дороги вантажним транспортним засобам цього підприємства, які перевозять цукровий буряк, вагою понад 40 тонн. Тим самим машини руйнують дороги Великих Бережців, які і так перебувають у жахливому стані й не ремонтувались понад два десятка років. До протестувальників долучились очільниця Кременецького районного осередку «За життя» Жанна Базюк, а також – заступник голови обласного осередку партії Дмитро Волошин.
 
Як пояснила Жанна Базюк, громада села самоорганізувалася до протесту. Поштовхом стало те, що впродовж 2018 року ні районна, ні обласна влада не вирішили проблеми із станом доріг у Великих Бережцях. Жителі села неодноразово зверталися як до РДА, так і до ОДА. Та замість розуміння і виконання своїх обов’язків, щоб вирішити цю проблему, керівництво лише «футболило» людей, мовляв «це питання не до нас».
 
Загалом під час протесту люди перекривали дорогу з 15-ої години до 21-ої, поки не почався дощ. Натомість наймані перевізники підприємства пояснили жителям села, що маршрути заздалегідь встановлені. Відтак, вдалось дійти згоди й підписати Меморандум про заборону перевезень до повного вирішення конфлікту. Та, на жаль, сьогодні підприємство знову взялося за своє.
 
- Минулого року такий конфлікт вже був. Тоді підприємство гарантувало відремонтувати дорожнє покриття Великих Бережців. У грудні 2017-го року «АГРО-ЕКСПРЕС-СЕРВІС» привезло асфальт і трохи «полатало» ями. Натоміть цьогоріч знову виникла та сама ситуація: доріг не довели до пуття, а вантажівки запустили. До того ж, вантажні машини їздять і через міст на річці Іква, який є практично аварійним. Дозволено перевезення вантажу не більше 20-ти тонн. Зараз є реальна небезпека знищення цього мосту. Справа у тому, що навіть громадський транспорт не хоче їздити у Великі Бережці через стан автошляхів, а тут замість ремонту їх ще більше «добивають». Дійшло до того, що зараз стоїть питання навіть про закриття маршрутів громадського транспорту у зв’язку із жахливим станом доріг, - пояснила Жанна Базюк.
 
Вже у четвер, 15 листопада, у сільській раді Великих Бережців відбулася чергова зустріч для вирішення конфлікту. Однак представники експлуатаційної організації, яка відповідає за місцеву дорогу чомусь не з’явились. У зв’язку з цим люди знову вийшли блокувати дороги і наміру відступити вже не мають.
 
- Вулиці Лесі Українки та Тараса Шевченка названі на честь наших видатних українців, які навіть є національними символами, а ніхто навіть не звертає увагу на те, що автошляхи на цих вулицях руйнують, - додала Жанна Базюк.
 
Вивчивши ситуацію, яка виникла у селі Великі Бережці голова Тернопільського обласного осередку партії «За життя» Олександр Кравчук вболіває за вирішення цього питання і пояснює, дана проблема є актуальною для всієї нашої області. Адже подібну картину із станом доріг можна побачити чи не у більшості селах, де пролягають автошляхи місцевого значення. Олександр Кравчук переконаний, що дану проблему потрібно вирішувати.

 

 
 
 
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ