Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська «За життя» допомогла покращити умови для навчання діток з особливими освітніми потребами (фото)

Четвер, 01 листопада 2018 16:47
Активісти Тернопільського обласного та Кременецького районного осередків політичної партії «За життя» допомагають покращувати матеріально-технічну базу навчальних закладів Кременеччини.
Зокрема, заступник голови тернопільської «За життя» Дмитро Волошин допоміг облаштувати павільйон для Кременецького інклюзивно-ресурсного центру.
 
- В будівлі Кременецької гімназії № 6 для інклюзивно-ресурсного центру виділили 2 приміщення – класи, в яких зможуть займатися діти з особливими освітніми потребами та діти з інвалідністю. Наш обласний партійний осередок вирішив допомогти закладу. Ми облаштували цілий павільйон, який прилягає до цих двох класів, тобто знаходиться одразу при вході у центр. В такий спосіб вчителі та інші спеціалісти за хорошої теплої погоди зможуть проводити заняття на відкритому повітрі. Взагалі, я вважаю, що якщо у тебе є можливість, потрібно допомогти. Адже ми всі прекрасно знаємо і як оплачують сьогодні зарплату вчителям, освітянам, і скільки коштів виділяють на матеріально-технічну базу закладів. Здається, нинішня влада забуває, що сфера освіти – це в першу чергу наше майбутнє. А воно безпосередньо залежить від того, в яких умовах навчатимуться наші діти і наскільки якісно їх забезпечать знаннями, - ділиться заступник очільника Тернопільського обласного осередку «За життя» Дмитро Волошин.
 
Як розповідає директор навчального закладу Діана Мельник, офіційне відкриття центру заплановане вже цього місяця, а зараз ще тривають усі необхідні підготовчі роботи.
 
- Наш центр, як і інші такі заклади, котрі відкриваються по Україні, допомагатиме діткам з особливими освітніми потребами та діткам з інвалідністю здобувати середню загальну або дошкільну освіту. На разі ми ще повністю не працюємо, адже у нас ведуться ремонтні роботи всередині класів, нам ще довозять меблі та оснащення. Поки ми готуємось до повного відкриття, однак, у нас вже є багато волонтерів і активістів, які долучаються із допомогою. Зокрема Дмитро Волошин. Ми вдячні йому та тернопільській «За життя». За їхньої підтримки нам облаштували цілий павільйон. Ми його плануємо задіювати як клас на свіжому повітрі. Раніше на місці цього павільйону стояв металевий каркас, який виготовили ще за радянських часів. Тому його вичистили, повністю перекрили, залили бетонну основу, зробили хороші водостоки, пофарбували та поставили лавочки,- розповіла Діана Мельник.
 
За словами очільника Тернопільського обласного осередку партії «За життя» Олександра Кравчука, для облаштування павільйону була виділена значна сума коштів. Та попри підтримку їхня політсила зіткнулась із чималою критикою та наклепами.
 
- З нашого обласного партійного осередку ми виділили 77 тисяч гривень, щоб облаштувати павільйон для інклюзивно-ресурсного центру в Кременці. Хочеться, щоб діти здобували освіту в комфортних умовах. Однак, замість того, щоб долучитися до нашої ініціативи та також допомогти, ми зіткнулися із незрозумілими звинуваченнями та наклепами. Так, нещодавно представники ВО «Вільні люди Тернопіль - Самооборона Майдану» стверджували, що ми нібито проводимо якусь «агітаційну роботу із школярами». Це повне безглуздя та нісенітниця. Жодним чином, ми не намагалися агітувати людей, тим більше дітей, адже в решті-решт ми всі живемо в демократичній країні, де кожен громадянин сам вирішує яких він переконань і яку партію хоче підтримувати. Замість того, щоб зводити нічим необґрунтовані наклепи та на все горло оббріхувати людей, краще, аби ці активісти самі спробували хоча б якось долучитися із допомогою. Така ж прикра ситуація із обласним керівництвом, - пояснює Олександр Кравчук.
 
Нагадаємо, нещодавно начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома надіслала відкриті листи на адресу всіх освітніх закладів Тернопільської області, в яких натякалося на недопущення обласного осередку "За життя" із допомогою школам чи іншим навчальним закладам.
zj 01 10 18
 

Коментарі  

0 #1 Оксана 01.11.2018, 19:53
Де ті "вільні люди "Іван Ковалик??забери в дітей все те що ім надає партія ЗА ЖИТТЯ))
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ