Читайте нас в соціальних мережах

Обласне керівництво залякує освітян Кременеччини та представників тернопільської «За життя»?

Понеділок, 29 жовтня 2018 11:41
Тернопільський обласний осередок партії «За життя» активно допомагає низці освітніх закладів на Кременеччині, які впродовж тривалого часу не отримують достатнього фінансування та потребують покращення матеріально-технічної бази.
Попри це, обласне керівництво на чолі із представниками провладної партії розпочало кампанію із залякування та цькування освітян Кременецького району через те, що їм допомагає осередок «За життя».
 
Як розповів очільник цієї політсили на Тернопільщині Олександр Кравчук, від таких необґрунтованих дій влади страждають не лише вчителі, вихователі чи викладачі Кременеччини, а й окремі представники тернопільської «За життя». Зокрема, заступник голови Тернопільського обласного осередку партії Дмитро Волошин, який впродовж декількох років намагається покращити умови навчання юних кременчан. За таку свою діяльність, замість підтримки, йому часто доводиться вислуховувати незрозумілі звинувачення чи погрози. Більше того, за допомогу Дмитра Волошина без будь-яких пояснень навіть декілька разів змушували звільнитися із займаної посади (він був радником міського голови Кременця Олексія Ковальчука – прим. авт..).
 
- Обурює той факт, що влада, прикриваючись «благими» намірами продовжує залякувати та цькувати людей. Наші чиновники переконані, нібито ми агітуємо діток, проводимо з ними «роботу», хоча це зовсім не так. Все, що робить наш обласний осередок «За життя» та його представники – це допомога. Ми всіляко намагаємось підтримати освітні заклади, які потребують покращення технічної бази чи фінансування. Все це робиться без залучення школярів чи студентів, тому про яку агітаційну або ж піарну «роботу» може іти мова? Тим більше, що кожен судить по своїх мірках. Я маю на увазі те, що нинішнє обласне керівництво, яке здебільшого складається із представників провладної партії, саме продовжує виїжджати та активно піаритись за рахунок державних коштів, які й так без їхньої «кропіткої роботи» повинні виділятись і спрямовуватись зокрема і на сферу освіти. Разом з тим, яку картину ми бачимо в освітніх закладах області? Наприклад, школи довели до такого стану, коли вчителі навіть не можуть роздрукувати дидактичні матеріали, це вже не говорячи навіть про стан приміщень, в яких наші діти здобувають освіту. Так не повинно бути. Я, як і вся наша партія, за те, щоб ми усі пліч-о-пліч допомагали одне одному, не залежно від будь-яких переконань, адже ідеться про нашу з вами країну та її благо!, - наголошує Олександр Кравчук.
 
Так,останнім прикрим випадком став «лист щастя» від начальниці управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольги Хоми на адресу всіх освітян та освітніх закладів Тернопільської області:
 
«Керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою. Просимо вжити дієвих заходів щодо недопущення у закладах освіти політичної агітації, просування політичного брендингу та використання приміщень закладів освіти для розміщення громадських приймалень», - ідеться у листі.
 
В документі акуратно натякають на допомогу тернопільської «За життя», яку надали школам Кременеччини:
 
«До обласної державної адміністрації надійшов лист-звернення відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнської організації Самооборона Майдану» у Тернопільській області щодо залучення закладів освіти до участі в акціях і заходах окремих політичних партій та поширення у закладах освіти партійної агітації».
 
Саме ця ГО на своїй сторінці у fb нещодавно наголошувала, що: «проросійська партія «За життя» проводила піар-заходи у кременецькій гімназії №6 - «посприяли у ремонті шкільних приміщень» та закупівлі паперу».
 
І це при тому, що обласний осередок не проводив жодної агітації серед школярів: з ними не проводили зустрічі, їх не залучали для піару тощо. Як нам стало відомо, ця політсила Тернопільщини просто спрямувала матеріальну допомогу для закупівлі паперу та проведенні ремонту. Така ж ситуація і з іншими освітніми закладами Кременця.
do oda1 29 10 18
 
do oda2 29 10 18

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ