Читайте нас в соціальних мережах

Василь Деревляний став прихильником проросійського пропагандиста?

Середа, 25 липня 2018 10:50
Голова обласного осередку партії «Батьківщина», виявляється, розділяє погляди звинуваченого у державній зраді, підриві діяльності Збройних Сил України та шпигунстві Руслана Коцаби.

Нещодавно сайт Політерно, який пов’язують з Деревляним, здивував інтернет-юзерів поширенням інтерв’ю скандального пропагандиста з Прикарпаття Руслана Коцаби.  Поділився зі своїми фейсбук-друзями скандальним матеріалом і сам Василь Тимофійович. Коцаба, нагадаємо, закликав до федералізації України та робив репортажі з псевдореспублік ЛНР і ДНР. У своїх матеріалах Коцаба заперечував участь російських військ у війні на Сході України.

В СБУ запідозрили, що він порушив відразу дві статті Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (держзрада) та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання діяльності Збройних Сил). У Коцаби провели обшук, затримали. У квартирі було знайдено 18 тисяч доларів невідомого походження.

Як постановив Івано-Франківський міський суд, за гроші російського каналу «НТВ» Руслан Коцаба готував репортажі про «протести проти мобілізації на території Івано-Франківської області, зокрема у Коломийському районі». Також Руслан Коцаба допоміг у антиукраїнській пропаганді кремлівським телеканалам: брав участь у програмі "Час покаже" "Першого каналу", а 23 січня Коцаба виступав у студії програми "Спеціальний кореспондент" телеканалу "Росія 1". Щодо останньої експерти  СБУ встановили, що вона має "антиукраїнську спрямованість".

Також Коцаба неодноразово принижував гідність загиблих учасників АТО, за що справедливо отримував прочухана від справжніх патріотів.

З огляду на вищевказане, дуже дивує те, що Василь Деревляний допомагає проросійському пропагандисту Коцабі і поширює матеріали маніпулятора. Чи, можливо, Василь Тимофійович вважає Коцабу авторитетним джерелом інформації?

Примітно, що рейтинг Юлії Тимошенко і «Батьківщини» зараз як ніколи високий. Та чи не впаде він «нижче плінтуса», якщо кандидатку в Президенти України в областях представлятимуть такі прихильники проросійських пропагандистів, як Василь Деревляний?

37737597 1785944508156826 6856187458611052544 n

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ