Читайте нас в соціальних мережах

«За п'ять років купівельна спроможність кожного українця знизилась у декілька разів», - партія «За життя»

Четвер, 12 липня 2018 15:54
За останні п'ять років купівельна спроможність кожного українця знизилася у декілька разів. Економічна ситуація в Україні сьогодні абсолютно близька до краху.
 
Про це заявляє народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович. На думку політика, наша країна – одна із найбагатших, проте як не прикро, вона повністю загрузла у корупції. А обжерлива влада не те, що не збирається підвищувати соціальний рівень життя населення, а навіть не дає можливості хоча б якось викарабкатись із бідності та гідно заробляти.
 
«Українці не гірше за мене знають як зі свого холодильника, так й зі свого життя, що за останні п'ять років купівельна спроможність практично кожної людини зменшилася в декілька разів: у когось в 2, а у когось і в 50. Сьогодні ми вже не можемо собі дозволити навіть четвертої частини того, що могли! Економічна ситуація в нашій країні абсолютно близька до краху. Разом з тим, в Україні з її багатством є реальна можливість підвищити мінімальну зарплату, але ця прожерлива та корумпована влада не може цього зробити тому, що сьогоднішній бюджет не виконано на 69 млрд. гривень», обурився парламентарій.
 
Такої ж думки дотримується й очільник осередку політичної партії «За життя» Тернопільщини Олександр Кравчук. На його переконання, із нинішнім рівнем соціальних стандартів для населення та розміром зарплат люди лише можуть мріяти про гідне життя на теренах своєї Батьківщини.
 
«На сьогоднішній день середня заробітна плата штатного працівника в Україні надзвичайно мізерна. Наприклад, Тернопілля сьогодні займає передостаннє місце щодо рівня середньої заробітної плати в Україні. Її розмір в нашій області на 2018 рік складає трохи більше 6 300 гривень. На той мінімум, який пропонує держава, важко вижити. Населення загнане владою в такий кут, з якого людям доводиться постійно відмовляти собі в чомусь. Вони вже не мають на чому заощаджувати. Переконаний, що за перших 10 днів після отримання зарплати – у людей її не залишається, оскільки ціни на все страшенно високі. Не дивно, що й рівень купівельної спроможності різко знизився. І така ситуація спостерігається в українських сім’ях при «нормальних умовах», однак, якщо у тебе хтось із рідних захворіє, тут не те, що 10 середніх зарплат піде, а допомоги доведеться просити в сусідів чи небайдужих людей. Ще гірша ситуація із пенсіонерами, адже всієї їхньої маленької пенсіє ледь вистачає на кусень хліба та ліки», - констатує Олександр Кравчук.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар