Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський депутат-свободівець прозвітував за рік своєї роботи

Четвер, 17 травня 2018 14:39
Депутат Тернопільської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Шморгай Олег отримав свій мандат ще у 2015 році. Впродовж цього часу він представляє інтереси 22-го округу. Також депутат входить до складу постійної комісії міської ради з питань містобудування.
Свободівець поділився із нашими кореспондентами чим саме займався у 2017 році, з якими проблемами до нього звертались тернополяни як до депутата, та розповів що вдалось вирішити за попередній рік діяльності.
- Починаючи від 1 січня 2017 року, закінчуючи 31 грудням 2017 року до мене як до депутата виборчого округу №22 надійшло понад 100 письмових та близько 300 усних звернень. Загалом на прийом до мене прийшло 286 тернополян, яким я надавав необхідні консультації. Збори із мешканцями будинків мого округу були проведені більше 30-ти разів. На них ми розглядали та обговорювали питання щодо проведення капітальних, поточних ремонтів прибудинкових територій та ремонтів будинків, - ділиться Олег Шморгай.
Як зазначив свободівець на основі звернень громадян він направив більше 75-ти депутатських звернень як до міськради, так і до її органів. Також свободівець клопотав і про виділення коштів з депутатського фонду для мешканців, які звернулися до нього за матеріальною допомогою.
005
- Я є членом постійної комісії міськради з питань містобудування. Загалом за попередній рік було проведено 19 засідань комісії, на яких ми розглянули близько 1500 питань. Крім цього, я входжу до складу громадської комісії з житлових питань, міської комісії із забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків та комісії з вирішення земельних спорів. Близько 45 засідань вищевказаних комісій відбулося за моєю участю, на яких було розглянуто понад 1200 питань по зверненнях мешканців міста Тернополя , в тому числі і мого округу, - каже пан Олег.
Депутат розповів і за що голосував на сесіях. Так, цікавим та необхідним місту, на його думку, є створення першого індустріального парку. Саме тому, під час одного із засідань сесії він підтримав проект рішення міськради про виділення земельної ділянки промислового призначення під закладення такого парку. До слова останній має стати першим індустріальним парком у нашому місті.
Окрім цього, активно долучався Олег Шморгай і до життя Тернополя:
- Влітку 2017 року я брав участь у відкритті пам’ятного знаку Чемпіону Європи з водно-моторного спорту Массімо Россі, який загинув. Цей представник Німеччини здобув перемогу на чемпіонаті Європи з водно-моторного спорту у класі F250, який проводився у Тернополі у 2016 році. Відкриття знаку відбувалося разом із президентом Національної федерації водно-моторного спорту України Віктором Шемчуком на набережній тернопільського ставу. Також за моєї підтримки на спортивному майданчику, розташованому на бульварі Данила Галицького, 26 був проведений захід «Руханка на «Східному». Долучилась до нього і Лілія Проць, завдяки якій цей захід відбувався не вперше. Мета «Руханки» полягає у необхідності підготувати всебічно розвинуте, активне та здорове покоління молоді.
010
 
016
Як ми вже зазначали, Олег Шморгай у міській раді представляє інтереси 22 округу (бульвар Данила Галицького 4, 6–8, 12–18, 22; проспект Степана Бандери 74, 76, 92, 94–106). Тому ми не могли не запитати у свободівця й про те, що вдалось реалізувати, відремонтувати та які проблеми вирішити за попередній рік роботи безпосередньо на окрузі.
- Перш за все, влітку 2017 року у дитячому садку №20 відкрили ясельну групу, яку відвідує 30 дітей. Вартість ремонту приміщення та придбана необхідна техніка обійшлась близько в 300 тисяч гривень. Також до мене звернулись мешканці будинку №6 на бульварі Д.Галицького із порханням провести ремонт двору зі збільшенням паркувальних місць. Так, була розроблена проектно-кошторисна документація, відповідно - проведений капітальний ремонт проїжджої та пішохідної частин, облаштовані тротуарну доріжку та екопарковку. За тією самою адресою до мене звернулись і мешканці будинку №4. Люди скаржились на стан будівлі – зі однієї сторони фасаду відлущилась штукатурка, а 7 під’їзд будинку – осідає. Почувши це, ми провели збори мешканців. Мною було направлено декілька депутатських звернень та створено комісію, до роботи якої залучили працівників управління ЖКГ, благоустрою та екології, управління містобудування, архітектури та кадастру, а також балансоутримувача будинку – ПП «Східний Масив». Комісією прийнято рішення рекомендувати управлінню ЖКГ звернутися з листом до «Проектного інституту «Тернопільський Промбудпроект» щодо проведення обстеження та розробки проектно-кошторисної документації, - розповідає свободівець Олег Шморгай та продовжує:
- Також у частині будинків по проспекті Степана Бандери та бульварі Данила Галицького здійснено заміну стояків та кранів холодного водопостачання; заміну каналізаційних стояків; частковий ремонт покрівель; проведено санітарну чистку зелених насаджень; фарбування панелей на сходових клітках; заміну каналізаційних труб у підвалах; заміну водяних стояків у квартирах; ремонти систем централізованого опалення в підвальних приміщеннях та заміну кранів у системах централізованого опалення.
030
Депутат не забув поділитись і планами на майбутнє, реалізація яких розпочалась ще у попередньому році.
- На численні звернення мешканців округу №22, дирекцій і початкової школи з поглибленим вивченням основ економіки, і дитячого садка №20 мною було запропоновано відремонтувати проїзд на проспекті С.Бандери, 92 – вул. Протасевича,4, адже цю ділянку облаштували більше 50-ти років тому. Вона без належної основи та водовідведення. Так, за сприянням мера Сергія Надала рішення по капітальному ремонту проїзду було прийняте. Ремонтні роботи даного об’єкту будуть проводитися у декілька етапів. Вже сьогодні завершено ремонт пішохідної ділянки та проїзду до будинку №98 на проспекті С.Бандери. До слова, орієнтовна вартість ремонту цього об’єкта становитиме понад 4 млн. грн., - пояснює Олег Шморгай.
027
Крім того, за словами свободівця, цьогоріч на бульварі Д.Галицького побудують бювет:
- На численні звернення мешканців Східного мною було направлено депутатське звернення щодо цього питання. Пропозицію побудувати бювет підтримали. Крім того, заплановано провести капітальний ремонт пішохідної доріжки між будинком на проспекті С. Бандери,92 та церквою Матері Божої Неустанної Помочі УГКЦ в м. Тернополі. Також на проспектуі С.Бандери № 96, 98, 100, 102, 104, 106, 108 я запропонував провести капітальний ремонт асфальтобетонного покриття міжквартального проїзду із облаштуванням тротуарної доріжки на 2018 рік. Пропозиція була прийнята. Зараз розробляють проектно-кошторисну документацію ремонту цього проїзду. Крім того, підготовлено проектно-кошторисну документацію капітального ремонту прибудинкової території за адресою бульвар Д.Галицького, 12. Даний будинок включався до капітальних об’єктів у 2016-17рр. Також планується виготовити проектно-кошторисну документацію та провести капітальний ремонт прибудинкової території на проспекті С.Бандери, 104, а згодом - капітальний ремонт прибудинкової території на проспекті С.Бандери, 102. Ці будинки мають спільні: дитячий майданчик, в’їзд та виїзд на вулицю Протасевича. Також планується виготовити проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту прибудинкової території по бульварі Д.Галицького, 18. Звісно, ще є чимало нерозв’язаних проблем, які необхідно вирішити, однак, запевняю, що і в наступних роках я докладу максимум зусиль. Спільно ми працюватимемо для покращення добробуту та підвищення рівня комфорту для мешканців нашого міста, - завершив свободівець.
024
До слова, у 2017 році у Тернопільській міськраді відбулось 11 як чергових, так і позачергових сесій. З них Олег Шморгай не пропустив жодної.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ