Читайте нас в соціальних мережах

«Від таких недолугих пропозицій потрібно триматися подалі», – Андрій Цибульський про пропозицію щодо передачі лісів у довготривалу оренду

Середа, 27 вересня 2017 08:20
Голова фракції УКРОП у Тернопільській облраді засудив ініціативи щодо можливості приватизації лісового фонду України.

Учора, 26 вересня, члени постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування одноголосно підтримали звернення від управління лісового та мисливського господарства та громадських організацій щодо недопущення приватизації лісів. Абсурдною саму ідею передачі лісів приватним особам вважає голова фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» в облраді Андрій Цибульський.

«На засіданні Уряду 4 липня 2017 року в виступі Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Нефьодова М.Є. прозвучала пропозиція передати в концесію майнові комплекси лісогосподарських підприємств. Оскільки ця пропозиція не була заперечена ні Міністром аграрної політики та продовольства України, ні Міністром екології та природних ресурсів України, Громадська Рада при Державному агентстві лісових ресурсів України вимушена звернутись до керівників держави з категоричним запереченням застосування концесії в лісовому господарстві України», - йдеться у зверненні Громадської ради при Державному агентстві лісових ресурсів, під яким підписалася 31 громадська організація.

Члени профільної комісії Тернопільської облради над рішенням навіть не дискутували, лише висловили власні докази у бік підтримки цього звернення.

- Ми одноголосно виступили за звернення і проти будь-яких схем передачі лісів у приватну власність, навіть тимчасово. Взагалі така заява високопосадовця мене відверто здивувала. Наша країна зараз знаходиться на перехідному етапі, ми намагаємося розвивати економіку. У цей непевний час не можна приймати таких кардинальних рішень і передавати ліси на 20-30 років у приватну власність. Від таких недолугих пропозицій потрібно триматися подалі, - переконаний Андрій Цибульський.

Політик також додав, що Європа уже має негативний досвід таких рішень, до прикладу, Болгарії, яка на першій стадії реформування використовувала концесійну модель управління, що призвело до значущого погіршення якості ведення лісового господарства та його економічного стану. Грузія - передала свої букові ліси в концесію на 20 років, а тепер намагається повернути їх назад в державну власність.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ