Читайте нас в соціальних мережах

Роман Заставний розповів про новий податок для бізнесу

Середа, 23 серпня 2017 09:09
Як повідомив голова міжфракційної групи "Тернопільщина" у Верховній Раді Роман Заставний, на першій сесії після канікул уряд розглядатиме законопроект про новий податок, покликаний кардинально змінити економіку України. 
Йдеться про оновлення Податкового кодексу, над яким працюють у  комітеті з питань податкової та митної політики зокрема і тернопільські парламентарі.
– Основні законопроекти, які розглядатиме наш комітет у вересні, – зміни до Податкового кодексу та прийняття бюджету-2018 на новому податковому майданчику, – розповів Роман Заставний. – Ми переконані, що податок на прибуток треба заміти податком на виведений капітал. Це означає, що підприємці сплачуватимуть податки не з фінансового результату, а уже "на виході" – коли гроші відправляються до власника у вигляді дивідендів або інших благ. Тобто, якщо підприємець, бізнесмен, компанія зароблені кошти вкладають у розвиток своєї структури, з цих грошей податки вони не платитимуть.
 
До речі, податок на виведений капітал майже два десятиліття застосовують в Естонії, яка в рейтингу Doing Business за легкістю ведення бізнесу в 2016 р. була на 12 місці (для порівняння, Україна – 80-а).
 
– Для вивчення цієї моделі оподаткування торік я відвідував Естонію – надзвичайно успішну країну, де втілення саме такого законопроекту, як ми пропонуємо зараз, дало поштовх для прогресу економіки держави, – підкреслив Роман Заставний. – Колосального ефекту можна очікувати вже через 2-3 роки.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ