Читайте нас в соціальних мережах

«Наші журналісти повинні більше уваги приділяти полоненим в РФ,» - Ігор Побер

Четвер, 20 липня 2017 12:28
Нещодавно свій 41-ий день народження на 1159 день незаконного ув’язнення в РФ відзначив український режисер Олег Сенцов.

Президент України Петро Порошенко привітав ув’язненого і передав книгу-спогад радянського дисидента Андрія Сахарова. Подарунок підписав особисто і зазначив, що Сенцова підтримує вся Україна і весь демократичний світ.

Слова підтримки та побажання передав і народний депутат Верховної Ради України VIII скликання Ігор Побер.

- Хочеться в першу чергу Олегу побажати міцного здоров’я, терпіння і витримки,щоб він це ув’язнення зумів пережити. Думаю, журналістам потрібно більше уваги проблемі незаконного ув’язнення українців приділяти. Це стане своєрідним тиском як на керівництво держави, народних депутатів, так і на Міністерство закордонних справ. Всі пам’ятають як весь світ, в тому числі і журналісти, визволяв Надю Савченко, а всіх інших бранців згадують в якусь певну дату. Зокрема про Олега Сенцова згадали чомусь лише на його день народження. Журналісти повинні постійно піднімати цю тему, щоб вона переросла в формат обговорення в межах Мінських домовленостей, коли переговори йдуть стосовно окупованих територій, - наголосив Ігор Побер.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова 3 роки тому незаконно затримали в анексованому Криму. Згодом вже на території РФ його звинуватили в створенні організованого терористичного угрупування на території півострова та засудили до 20 років ув’язнення.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ