Читайте нас в соціальних мережах

«Найважливішим фактором у боротьбі з корупцією - є бажання її подолати,» - Ігор Побер

Вівторок, 18 липня 2017 19:04
В рамках 19 саміту «Україна-ЄС» до Києва на зустріч із Петром Порошенком приїхали Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер та президент Європарламенту Дональд Туск.

Під час саміту сторони обговорили імплементацію угоди між Україною та ЄС, хід реформ, ситуацію на Донбасі та в окупованому Криму.

Дональд Туск зазначив, що торгівельна частина Угоди вже допомогла збільшити торгівлю між Україною та ЄС на 25%. Також, з уст президента Європарламенту прозвучало і зауваження щодо повільних темпів боротьби з корупцією.

- За останні два тижні ми побачили реальні кроки Генеральної прокуратури, які стали першими ластівками у боротьбі з корупцією, - прокоментував ситуацію народний депутат з Тернопільщини від фракції БПП Ігор Побер. - Але, хочу нагадати, що окрім депутатів у нас в країні ще є багато агентств і державних підприємств. Чомусь поки ще туди руки не доходять ні правоохоронних органів, ні Генеральної прокуратури. І дійсно, корупція в нашій країні – ракова пухлина, яку цілком можливо видалити. Однак найважливішим фактором у боротьбі з корупцією – є бажання її подолати. Якщо буде бажання керівництва і правоохоронних органів – проблема корупції зикне. Хоча знову ж таки: ми є лідерами в світі по корупції. Ми посідаємо приблизно 150 сходинку серед корупційних країн світу.

Ігор Побер зазначив, що на сьогодні корупція проникла навіть в найменші інституції та установи. І ця проблема є одною із найактуальніших в Україні.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ