Читайте нас в соціальних мережах

«Депутати, незалежно від фракції, одноголосно проголосують за Закон про кібербезпеку» - Ігор Побер

Четвер, 29 червня 2017 09:32
За добу до святкування 21-ї річниці від прийняття Конституції українські банки, енергетичні компанії, урядові і неурядові сервера, засоби масової інформації піддались найбільшій кібератаці.

Ситуацію прокоментував народний депутат від БПП Ігор Побер.

- Тут безперечно є слід Росії. І ця атака – частина гібридної війни. На разі у нас йде неоголошена війна з Російською Федерацією і тому ми повинні бути готовими до всього. Тим більше, живучи вже в ХХІ столітті, ми повинні розуміти, що такі кібератаки цілком можливі. Крім України, дана хакерська атака пройшла і європейськими країнами, - розповідає народний обранець.

Від модифікованої версії вірусу "Wannacry" - Petya.A, яка готувалась щонайменше місяць, постраждали одні з найбільших українським компаній та установ. Зокрема "Ощадбанк", "Укрпошта", "Нова Пошта", "Укренерго", "Укртелеком", Міністерство інфраструктури України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, "24 Канал", "Інтер", "Перший Національний" та багато інших.

Вірус, потрапивши на комп’ютери користувачів під час активації зашифрував усі фали, після чого вимагав 300 доларів в біткоінах.

- Ми українці і біда нас лише об’єднає та зробить сильнішими. Багато що залежить від нас, від депутатів, і від тих законів, які ми приймемо. На разі в нас вже є готовий Закон України про кібербезпеку. Його потрібно лише «почистити» та внести деякі поправки, щоб вже за два тижні він пройшов у сесійну залу. Вважаю, що депутати, незалежно від фракції, одноголосно за нього проголосують, - наголосив Ігор Побер.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ