Читайте нас в соціальних мережах

Народний обранець з Тернопільщини переконаний, справу Януковича завершать у серпні

Понеділок, 29 травня 2017 13:37
Поки відбувається заочний судовий розгляд справи Януковича, який перенесли на 29 травня цього року, Генеральний Прокурор Юрій Луценко пообіцяв засудити екс-президента вже у серпні.

Однак у справі є багато своїх «підводних каменів», зокрема і адвокати Януковича не налаштовані на легку поразку. Так, 18 травня в Оболонському районному суді Києва судді задовольнили клопотання про перенесення розгляду справи в зв'язку з проханням адвокатів Януковича надати час для ознайомлення з матеріалами, згідно з якими прокуратура просить застосувати заочну процедуру засудження.

На разі процес із справою Януковича затягується. Разом з тим, на думку народного депутата від фракції БПП з Тернопільщини Ігоря Побера, Генпрокурор просто зобов’язаний дотримати слова – притягнути до відповідальності екс-президента, однак, всі необхідні рішення потрібно прийняти чітко та правильно:

- Одразу зрозуміло, що російська сторона і захист Януковича будуть блокувати і затягувати із допитом. Але в нас на сьогоднішній день вже прийнято багато законів, зокрема і про заочне засудження. Я думаю, якщо задача поставлена чітко – Генпрокурор повинен дотриматись свого слова, але все одно хотілося, щоб все було процесуально, чітко і вірно зроблено. Щоб потім ці рішення не були скасовані міжнародним судом, - зауважив депутат.

На думку Ігоря Побера, прогнозувати яким саме буде вирок суду у цій справі – важко. Ще важче зробити так, щоб екс-президент, в разі визнання його винним, відбував покарання в Україні згідно рішення суду:

- Звичайно, що вирок буде в серпні місяці, але який він буде – сказати важко. Терміну чи міри покарання екс-президент не буде відбувати, адже  російська сторона його просто не видасть. На сьогоднішній день він разом з старшим сином зняті з розшуку в Інтерполі. Я гадаю, що після рішення суду буде ще звернення до Інтерполу, аби його знову подали в розшук. Можливо, коли щось поміняється і влада в Росії зокрема – його видадуть і він повернеться на Україну відбути той термін, який йому присудять.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ