Читайте нас в соціальних мережах

Звернення депутатів-укропівців Волинської облради щодо російських банків підтримали у Тернополі

Середа, 12 квітня 2017 17:48
На сесії Тернопільської обласної ради 10 квітня депутати підтримали звернення своїх волинських колег до Президента, Кабінету Міністрів, ВРУ, РНБО, обласних рад щодо блокади банків з російським капіталом.

Авторами документа стали укропівці з Луцька і їх однопартійці з Тернополя також голосували «за» ініціативу.

«Згідно зі звітом Асоціації українських банків, за останні два роки частка російських фінустанов на ринку України збільшилась більше, ніж втричі. Це ставить весь український бізнес і громадян у залежність від країни-агресора та створює загрозу національній безпеці України. Викликає занепокоєння й те, що «Укрзалізниця», «Укренерго», «Енергоатом», «Укрспецекспорт» та інші підприємства «Укроборонпрому» обслуговуються в банках, які контролює Російська Федерація», - йдеться у зверненні.

Депутати Тернопільської обласної ради позитивно поставилися до ініціативи сусідів, адже і у нашому місті неодноразово проходили акції під стінами банків з російським капіталом. Один із таких мирних пікетів влаштовували тернопільські укропівці під «Сбербанком», аби привернути увагу мешканців міста та людей, що є клієнтами цієї установи до того, яку країну вони своїми коштами фінансують та підтримують.

- У стінах облради це звернення отримало однозначну підтримку, дійсно, існує проблема, коли маючи військові дії на Сході, ми продовжуємо підтримувати через банки країну-агресора. Тому волиняни, тернополяни і всі українці загалом мають через своїх обранців продемонструвати категоричну позицію у цьому питанні, стати за захист української економіки та вітчизняних банків, - переконана депутат від партії «УКРОП» Інна Вовчок.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ