Читайте нас в соціальних мережах

Депутат-хабарник Ляхович вже на найближчу сесію може повернутися у сесійну залу

Понеділок, 13 лютого 2017 11:53
На найближчому сесійному засіданні депутати міської ради Тернополя очікують на повернення свого колеги, народного обранця від «Громадського руху «Народний контроль» (нині «безпартійноного») Романа Ляховича.

Останній фактично не з’являвся у стінах ради від весни минулого року, проте, за нашою інформацією, планує повернутися до роботи, повідомляє Львів-Тернопіль щоденно.

Нагадаю, ще 1 квітня 2016 року у Тернопільському міськрайонному суді депутату міської ради та одночасно доценту Тернопільського державного медичного університету Роману Ляховичу призначили покарання – 25,5 тисяч гривень штрафу.

Суд визнав винуватим його у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369 – 2 КК України «Зловживання впливом». Сам ж підсудний визнав свою вину у тому, що взяв хабар за працевлаштування особи на посаду лікаря в комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини».

За отриманий хабар медик міг «загриміти»  на строк від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна. Але, як йдеться у документах, суд врахував пом’якшуючі обставини – щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, відсутність попередньої судимості, позитивну характеристику за місцем роботи та інше і зменшив вирок до звичайної сплати штрафу на користь держави.

За інформацією наших журналістів, депутатка від «Громадського руху «Народний контроль»  Вікторія Шараськіна після даного інциденту навіть відмовилася брати участь у засіданнях постійної комісії з питань медицини, яку донині очолює Роман Ляхович. Жінці ніби то було неприємно знаходитися з горе-колегою в одному приміщені.

Цікаво, якою буде реакція голови фракції «Народного контролю» у міськраді Володимира Бліхара,  коли його підопічний продовжить роботу у стінах ради.

Раніше Бліхар не скупився на радикальні висловлювання проти Ляховича. Зокрема, головний спеціаліст з віконного бізнесу говорив, що у разі підтвердження інформації про отримання хабара, Роману Ляховичу запропонують скласти мандат добровільно, або, при відмові, самі ж «народноконтролівці» звернуться у Тернопільську міську виборчу комісію із клопотанням припинити повноваження депутата. Однак, все на що спромоглися – це виключити Ляховича з партії та однойменної фракції.

Та чи залишиться думка Бліхара незмінною зараз? Чи все ж покаяння депутата у суді буде цілком достатньо, аби знову працювати у команді?  Особливо тепер, коли кожен голос в раді – крок до формування бодай  «крихкої», але більшості.

Тож найближчим часом побачимо, що переможе: раніше декларовані принципи чи все ж бажання отримати +1  «свій» голос …

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ