Читайте нас в соціальних мережах

За підсумками виборів до ради Борщівської ОТГ в «УКРОПі» розповіли про роздачу продуктових наборів та грошові «подачки» церквам

Четвер, 15 грудня 2016 13:23
Політична партія «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» подолала п’ятивідсотковий прохідний бар’єр на виборах до ради новоствореної Борщівської об’єднаної територіальної громади.

11 грудня на Борщівщині обирали депутатів об’єднаної громади. Своїх кандидатів на ці посади виставили і місцеві «укропівці», проте зіштовхнулися зі старою системою дорогої агітації та «матеріальної допомоги».

Як розповідає депутат Тернопільської обласної ради від партії «УКРОП» Андрій Ратушняк, передвиборчий процес проходив у шаленій конкуренції, кандидати від партій «Самопоміч» «Блоку Петра Порошенка» та «Батьківщини» задіяли великий матеріальний ресурс. Окрім того, стикнулися «укропівці» і з певним тиском на двох кандидатів, яких змусили зняти свої кандидатури, в одному з випадків, погрожуючи звільненням. А саме вони, між тим, були найбільш рейтинговими.

- Загалом, наш результат на Борщівщині – 5%. Не можна сказати, що ми дуже задоволені, адже очікували більшого, проте на таку цифру є свої причини. Зокрема - це наші конкуренти, які вкотре зробили ставку на дороговартісну агітаційну кампанію, а наш виборець вкотре і, на жаль, за це й проголосував, - коментує депутат обласної ради від партії «УКРОП» Андрій Ратушняк.

Про значні затрачені ресурси опонентів свідчить і те, що «Батьківщина», до прикладу, на кожну церкву громади перед виборами виділила по 5 тисяч гривень, а також роздавала продуктові набори малозабезпеченим з агітками за свого кандидата. Такі дії хоч і не вважаються порушеннями, проте по суті є непрямим підкупом.

Депутатом від «УКРОПУ» в Борщеві стане Галяс Мирослава Василівна (на фото).

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ