Читайте нас в соціальних мережах

«УКРОП» стоїть на боці активістів, які відстоюють біатлонну базу у Підгородньому

Неділя, 06 листопада 2016 09:55
Фракція партії «Українського об’єднання патріотів - УКРОП» в Тернопільській облраді привернули увагу до чергової спроби здійснити забудову на території біатлонної траси у Підгородньому.

Свою можливість для виступу перед депутатами «укропівці» передали громадському активісту Олександру Починку, біатлоністу, бронзовому призеру чемпіонату Європи та призер юніорського Чемпіонату світу, сину заслуженого тренера України Ігоря Починка.

Нещодавно, на територію спортивного комплексу заїхала великогабаритна техніка і здійснювала підготовку ділянок для прокладання дороги. Саме за сигналом Олександра Починка на місце виїхали журналісти, активісти та представники місцевої влади. Внаслідок привернення уваги, техніку вдалося зупинити, а замовники отримали попередження, адже здійснювали  роботи, які не передбачені наявною у них документацією.

-  Від спортивної громадськості воїнів АТО, олімпійських чемпіонів України є до вас звернення – активізувати робочу групу із запобігання знищенню олімпійського комплексу в селі Підгороднє. Не бази, не стрільбища, не траси як окремого об’єкта, а всього комплексу, оскільки у 2006 році його було визнано базою олімпійської підготовки. За час її функціонування, було виховано чемпіонів світового та олімпійського рівнів. У 2012 році було прийнято резонансне, злочинне рішення Щепановським – змінено цільове призначення земель сільськогосподарського призначення на садівництво та забудову дачними ділянками і це на закритому лижо-ролерному кільці. Пізніше вже Хоптяном було здійснений інший злочин, під «шумок» обіцянок побудови нового комплексу, було взято всю документацію ФСТ «Колос» і після цього ця документація зникла, - розповів з трибуни сесійної зали Олександр Починок.

-  Оскільки дане питання не було включено до порядку денного, ми вирішили передати наш виступ громадському активісту Олександру Починку, сину відомого тренера. Коли ця проблема вкотре гучно і нагально про себе нагадала, фракція партії «УКРОП» взяла питання на контроль, я є членом робочої комісії, створеної адміністрацією і радою, ми виїжджали на місце. Дійсно, мають місце кричущі порушення законодавства попередньою владою, коли були роздані земельні ділянки на території тренувальної бази і вирішити зараз питання у правовому полі – надзвичайно складно. Наші депутати володіють інформацією, проблематикою і ми виступаємо повністю на боці спортсменів, будемо всіляко сприяти вирішенню проблеми. Я зі свого боку як голова фракції, як депутат обласної ради, готую звернення і на наступній сесії ми, можливо, навіть звернемося до Кабінету Міністрів і Верховної Ради, аби вони посприяли і виділили фінансування для відновлення бази, - поінформував голова фракції «УКРОП» в Тернопільській облраді Андрій Цибульський. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ