Читайте нас в соціальних мережах

Наймолодша депутатка Тернопільської облради увійшла до ради партії «УКРОП» з питань освіти (фото)

Середа, 19 жовтня 2016 09:21
У ці дні розпочалася перша сесія Громадсько-експертної ради партії УКРОП з питань освіти.

Це консультативно-дорадчий орган партії, до складу якого входять народні депутати України, депутати місцевих рад від «УКРОПу» – члени  профільних освітянських комісій, члени партії, які є фахівцями в галузі освіти. Створення Громадсько-експертної ради з питань освіти ініціювала народний депутат від «УКРОПу» Ірина Констанкевич, щоб здійснювати альтернативну владі роботу над законопроектами та донести до законотворців, які працюють у високих кабінетах, справжні потреби людей на місцях.

Народний депутат наголосила, що рада має насправді впливати на розвиток освіти. «Це інформаційно-аналітичний орган, який має впливати на освітнє середовище України. Якщо ті чи інші закони йтимуть у розріз з нашим баченням, ми не голосуватимемо за них», – пояснила Ірина Констанкевич.

Участь у роботі засідання беруть 22 делегати з різних областей України, серед них – юристи, представники вищих навчальних закладів, шкіл та громадських організацій. До складу ради увійшла і представниця з Тернопільщини – Інна Вовчок. Наймолодша обраниця Тернопільської облради у Громадсько-експертній раді «УКРОПу» представляє студентство.

- На засідання ради завітав заступник Міністра освіти Володимир Ковтунець, який відповів на наші питання, розвіяв багато міфів і уточнив проблемні теми, наприклад, щодо стипендій. Обговорення стосувалося Закону «Про освіту» і наші запити будуть розглянуті на профільному комітеті Верховної Ради. До нового органу увійшли представники різних рівнів освіти – вихователі дитсадочків, вчителі, викладачі і я, зокрема, представник студентства. В подальшому планується поділ ради на групи, що займатимуться питаннями цих рівнів освіти. Окрім того, учасники матимуть можливість відвідувати різного роду семінари, тренінги у навчальних заклад, щоб запозичати досвід, - розповіла Інна Вовчок.

Реалізовувати свою ініціативу «укропівці» хочуть і в регіонах. З кожної області в раді є представник, який у свою чергу, може зорганізувати і очолити освітні консультативні органи на місцях. Так, планують закумулювати максимальну кількість фахівців, які зможуть вдосконалити закон про освіту з практичної точки зору.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ