Читайте нас в соціальних мережах

Михайло Головко: «Влада знову показує свою прихильність олігархам»

Середа, 10 серпня 2016 14:11
Верховна Рада України вже прийняла Закон України № 3251 щодо пільгового розмитнення б/у автомобілів, автором якого є народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Головко.

Президент підписав Закон і направив для опублікування в газету «Голос України» й завірив, що подасть до нього поправки найближчим часом. Про зміст його поправок ми можемо припускати з висловлювань Президента й змін до закону, які намагалися протягнути зацікавлені особи до другого читання. Сам закон вступив в силу першого серпня 2016 року після того як його оприлюднили.

Про причини внесення поправок можемо говорити цілком упевнено з огляду на дії так званих «представників народу». Зокрема, парламентського лобі автодилерів. Перед остаточним прийняттям депутати, які представляють зацікавлені олігархічні групи, хотіли внести поправки, які б узагалі нівелювали значення закону. Наприклад, «Народний фронт» пропонував дозволити низьку суму акцизу тільки на ввезення авто з двигуном не більше 1000 куб. см, група «Відродження», яка фінансується автоімпортерами, пропонує ілюзію зменшення акцизу, рекомендуючи встановити такі ставки, що майже нічим не відрізняються від попередніх.

— Таким чином влада знову показує свою прихильність олігархам, а не народу. Саботує виконання законів України, прийнятих Верховною Радою, і прагне внести такі правки, які повністю нівелюватимуть значення зменшення акцизу для автомобілів, ввезених з-за кордону, — переконаний Михайло Головко.

Отже, якщо раніше звичайні громадяни плекали надію отримати доступ до європейських автомобілів, які б стали фінансово більш доступними, то тнпер ці сподівання поволі тануть. На жаль, нас знову вкотре може чекати лише гірке розчарування.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ