Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни обговорили проект Статуту партії «УКРОП» та висловили свої пропозиції (фото)

Субота, 06 серпня 2016 11:11
Публічне обговорення нової редакції Статуту провела політична Партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Тернополі. Документ покликаний підвищити ролі простих партійців та первинних осередків.

«Вважаю, це дуже хороша традиція, навідуватися одне до одного, спілкуватися, спільно організовувати різні заходи. Сьогодні ж ми всі, і члени партії і прихильники політичної сили, маємо можливість долучитися до обговорення такого важливого документу як Статут Партії, висловити власні думки і поставити питання безпосереднім авторам нового проекту», - наголосив голова обласної організації партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Перед тим як переходити до безпосередньої презентації нової версії Статуту, народні депутати Олександр Дубінін та Валентин Дідич прокоментували  поточну ситуації у партії, окреслили її пріоритети та плани. Жваве обговорення викликало питання майбутнього розвитку партії. Тернополяни дали конструктивні пропозиції щодо цього.

«Дуже хочеться, щоб між нами був налагоджений контакт через ваше обласне керівництво. Прийнято рішення, що кожен із восьми народних депутатів буде закріплений за кількома регіонами, буде підтримувати з вами тісний зв’язок, приїжджати. Через місцевих депутатів будемо вирішувати регіональні проблеми, виносити їх на всеукраїнський рівень і спільно працювати над їх вирішенням», - сказав народний депутат Олександр Дубінін.

«Найбільше наше надбання за цей час – це довіра людей, яку ми зберегли, не дивлячись на масову атаку, що була здійснена проти нашої політичної сили. Люди не вірять владі. Прикро, що після втрати Небесної Сотні, після початку війни, влада почала нас переслідувати, тому що ми говорили правду», - наголосив народний депутат Валентин Дідич.

Увагу присутніх було звернено на основні, ключові зміни, які прописані у проекті Статуту. Як і анонсувалося, найбільший акцент автори робили на ролі рядових членів партії. Окрім того, прописано чітко роль, так званих, симпатиків, тобто людей, які не є офіційними партійцями, проте розділяють принципи «УКРОПУ». Саме ці люди стануть основними соціологічними «голосами» у питання праймерізу – списку кандидатів у ради різних рівнів з числа партійців.

Окремим питанням прописаний і механізм внутрішньої оцінки діяльності партії, яку має давати незалежна, незаангажована комісія. Таким чином, керівництво партії надає можливість усім прихильникам партії самим визначати лідерів.

Свої доповнення до проекту Статуту члени та прихильник партії можуть висловлювати до 10 серпня, їх обіцяють врахувати і затвердити остаточний варіант на з’їзді. До слова, на цей захід з Тернопільщини поїде 15 делегатів.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ