Читайте нас в соціальних мережах

На Збаражчині священник-депутат займається політичним рекетом?

Вівторок, 01 березня 2016 15:41
У Збразькій районній раді назріває новий конфлікт у середині провладної фракції «Блоку Петра Порошенка-Солідарність».

Один із депутатів, який у повсякденному житті носить рясу, Іван Лесик вже не вперше висуває ультиматуми перед своїм партійним керівництвом.

За інформацією наших джерел наближених до райдержадміністрації, вже кілька тижнів пан депутат-отець вимагає прилаштувати свою дружину Світлану начальником відділу освіти РДА, при цьому звільнивши діючого керівника. «Іван Лесик має єдиний і дуже вагомий важіль впливу на голова РДА Анатолія Качку – це хитка більшість у райраді, яку вдалося збити з фракцій БПП, ВО «Свободи» і «Радикальної партії», - зазначає джерело. – Попередньо, ці політсили домовилися порівно ключові постійні депутатські комісії. Земельна, за домовленостями, мала відійти «свободівцям». Та у переговорний процес між паном Качкою та членами коаліції втрутився отець Лесик, який в ультимативній форі вимагав висунути саме його на земельну комісію. Зауважу, що представник духовенства жодним словом не обмовився про бажання очолити комісії з питань духовності. Його цікавили саме земля.»

Варто додати, що у Збразькій райраді більшість має справді хитку основу. При 37 депутатах згаданих три фракції коаліції назбирують 19 голосів. Тобто неголосування хоч одного з народних обранців одразу унеможливлює результативне волевиявлення. «От цим і користується о. Іван Лесик, - продовжив наш інформатор. – Він побачив, що голова РДА все ж віддав йому «земельну» комісію за квотою БПП. Після цього апетити отця виросли. Іван Лесик вирішив посприяти кар’єрному росту своєї дружини – з посади директора Зарубинецької загальноосвітньої школи посадити у крісло начальника відділу освіти Збаразької РДА. В іншому випадку духівник погрожує не голосувати разом зі своїми партнерами по більшості.»

На Збаражчині у склад нової районної рад увійшли одразу два священники – Борис Леськів і Іван Лесик. Якщо перший у своїх амбіціях стриманий і більш поступливий, то дії Івана Лесика говорять самі за себе.

«Зрозумійте, насамперед Іван Лесик заводить у досить таки незручне становище всю фракцію БПП та їх голову Анатолія Качку. Керівнику району доводиться обирати між амбіціями депутата-священника та здоровим глуздом. Адже на посаді начальника відділу освіти зараз працює Оксана Бернадин, жодних підстав яку звільняти немає,» - додав наш інформатор у збаразьких владних коридорах.

Зазначимо, що проблему політичного «рекетирства» підняли ще у групі в соцмережах «Політчний Збараж». Замість адекватних висновків свого навколо духовного життя, Іван Лесик бігає по правоохоронних органах з вимогою покарати авторів таких дописів. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+3 #4 Єва 09.03.2016, 16:09
Шановний "отець Іванко" нехай розкаже спочатку про свій бізнес і ухилення від оплати податків!! Як він забирав з ресторану "Стожари" свого кума та прислужника церкви Різдва Христового у 2012 році, який ледве не збивши на своєму Мерседесі (будучи п"яним) людину, потім витягнув пістолет і приставив його до голови потерпілого!! Тоді Іван прикрив злочинця забравши його з місця злочину і повіз у невідомому напрямку! А ще будучи "духовним наставником" цей перевертень займається браконьєством. Так приблизно рік чи 2 тому його бачили в лісі села Зарубинці, коли він на своєму квадроциклі віз застрелину ним косулю!!!
Взагалі не розумію як люди цього села можуть сповідатись і хрестити дітей в нього!!!!!!!
Скарга
+1 #3 петер 04.03.2016, 22:37
не судіть і не судимі будете
Скарга
+3 #2 Світлана 01.03.2016, 22:36
При такій нестійкій більшості "коаліція" може завалитись, і полетять голови і самої глови ради і її заступниці. До слова другий отець той що Леськів є інформація дууууже хотів стати радником голови ради, цікаво служби буде служити в перервах і після 5 години, чи відмовиться від парафії. А щодо Лесика, то дружина його стала директором школи в Зарубинцях за протекції Розвадовської чи то за гроші, чи за продажний голос у райраді. Попереднього директора усунули, тепер апетит росте.
Скарга
+4 #1 Roman 01.03.2016, 21:09
...видно, що "панотець" в курсі звідки береться сало! Думаю, що він з категорії тих, що забув про те, хто такий священник, втарив і совість, і людську гідність. Група осіб вже відреагувала на це ініціативою про звільнення його з парафії.
Скарга

Додати коментар