Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська суддя тримає свою яхту в «віджатому» гаражі (документ)

Субота, 26 грудня 2015 12:04
Суддя Господарського суду в Тернопільській області незаконно привласнила чужий гараж для утримання «власної яхти».

Про це повідомляють «Економічні вісті».

Конфлікт за участі судді Тернопільського обласного Господарського суду Марії Стадник виник довкола квадри за адресою: проспект Степана Бандери, 81.

За даними ЗМІ, в 2003 році Марія Стадник безкоштовно отримала квартиру в цьому будинку. Замовником будівництва був Господарський суд Тернопільської області. Згідно з угодою, квартира для судді повинна була мати площу 127 кв. м. Зазвичай при проекті будівництва будівельна компанія визначає не точну площу, а проектно-будівельну площу. Ця площа може відрізнятися від тієї, яку передають у власність власнику житла. При введенні будинку в експлуатацію, площа переданої у власність судді квартири склала 109 кв. м.

Товариство індивідуальних забудовників, що добудовується будинок, відшкодувала різницю за квадратні метри в грошовому еквіваленті Господарському суду . У свою чергу Господарський суд прийняв кошти і зазначив, що ніяких претензій до забудовника не має, а квартиру передав Марії Стадник.

«Однак тернопільська суддя , користуючись службовим становищем , почала «вибивати»  через суд гараж розміром 17,2 кв. м, як  компенсацію за недобудовані квадратні метри квартири», - наголошується у  матеріалі.

Відтак Марія Стадник домоглася в судовому порядку визнання гаражу невід'ємною частиною її квартири . Зокрема жінка завдяки тернопільському міськрайонному суду  скасувала рішення на реєстрацію права власності реального власника гаража і почала процес відчуження.

«В грудні 2015 року Апеляційний суд Львівської області скасував рішення про зобов'язання зареєструвати цей гараж як невід'ємну частину квартири сім'ї тернопільської судді. Однак Марія Стадник відмовляється звільняти гараж , тримаючи в ньому новеньке парусно-моторне судно з кубатурою 511 см», - повідомляють «Економічні вісті».

Додамо, що сім'я Стадник неодноразово фігурувала в скандальних справах , пов'язаних з рейдерським захопленням чужого майна . Також представники цієї родини засвітилися у винесенні неправомірних рішень , які європейське правосуддя визнало порушенням 14-ти статей Європейської конвенції щодо засуджених і незадовільно оцінило дії українських судів .

«Схоже, на Тернопільщині сформований справжній суддівський сімейний клан – «клан Стадников»: Олег Стадник - суддя Апеляційного суду Тернопільської області , Марія Стадник - суддя Господарського суду Тернопільської області , син Віталій Стадник - працівник прокуратури Тернопільської області, син Валентин Стадник - адвокат, який представляє інтереси сім'ї в судах» , - резюмується в статті.

 postanova

postanova4

postanova3

postanova2

 

 

Коментарі  

0 #1 алекс 26.12.2015, 12:44
Всех к стенке.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ