Читайте нас в соціальних мережах

Незвичайні декоративні баночки мешканки Тернопілля деякі клієнти навіть передають з покоління в покоління (фото)

П'ятниця, 28 грудня 2018 15:28
Мешканка села Кобиловолоки, що на Тереболянщині, Ірина Лукава перетворює звичайні баночки на витвір мистецтва.

 Саме тому святити воду у посудинках, які побували в руках пані Ірини, для багатьох клієнтів дівчини – саме задоволення.

—  Ідея оформлювати баночки виникла минулого року. На одному із сайтів я побачила декоративний посуд, проте оздоблення виробів мені не дуже сподобалися. Тоді мені мама підкинула пропозицію спробувати самій прикрасити баночки. У мене в той час не було гарного декору, тож я познімала з ялинки шишечки, бусинки, аби задекорувати банку. Вийшло доволі непогано. Коли мою роботу побачили інші люди на Водохреща, всім дуже сподобалося моє творіння. Навіть казали, що моя посудина – найкрасивіша. Згодом я зробила ще декілька баночок для друзів, знайомих, а потім почала й іншим людям продавати свої вироби. Дехто із клієнтів навіть казав, що буде передавати мою баночку з покоління в покоління, що було дуже приємно. Коли вдосконалила майстерність декорування посудинок, зрозуміла, що перша моя банка була не такою вже гарною, як це здавалося насамперед, —  розповіла Ірина Лукава.

76809-0--.jpg

Умілиця розповідає, що люди в неї замовляли баночки як у подарунок, так і для себе, адже роботи дівчини – річ не на один день.

—  Для того, щоби гарно оформити свої вироби, використовую різноманітний декор: господарська нитка, стрічечки, шишки, ягідки, намистинки, гарні листочки, гілочки та інше. Переважно оформлюю банки середнього розміру – літрові. Інколи клієнти просять, аби задекорувала посудинку більшого розміру. Буває, що люди самі приносять мені банку для прикрашання, тож я роблю так, як хочуть замовники, — поділилася пані Ірина.

Дівчина розповіла, що для того, аби задекорувати одну баночку, витрачає близько дві години. За роботою умілиця не втомлюється, а навпаки, відпочиває, адже це заняття приносить їй багато задоволення.

-05777.jpg

8076562340.jpg

69-ї9559-0.jpg

08-7657.jpg

778--5059-.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Тереза Хорош 29.12.2018, 11:40
"Із покоління в покоління" у розумінні авторів це ое саме, що й "із рук в руки".
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ