Читайте нас в соціальних мережах

З податками тернополяни щогодини сплачують державі 2,5 мільйони», — у Тернополі Віталій Шабунін

П'ятниця, 21 вересня 2018 19:49
Чи знають тернополяни, що значну суму грошей від власної зарплати ви знову повертаєте державі у вигляді податків, так що щогодини ви сплачуєте 2,5 млн. гривень в національний бюджет.

За словами голови правління ГО «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна,  близько 50% зароблених громадянами України грошей відбирає державний апарат на своє існування.

Є абсолютно вигадане поняття «державні гроші», адже держава не створює грошей. Насправді держбюджет формують гроші платників податків. Зараз ми чітко усвідомлюємо, що поки людина не зрозуміє, що щоденно кошти крадуть не з ефемерного «державного гаманця», а її власного, кожному буде байдуже, де діваються особисті кошти. Бо ж особливо у старших людей формується думка, якщо вкрали у держави, то байдуже, бо не у мене. Ми повинні добре розуміти, хто у державі є власником, тож якщо «наложили» у держави, значить «наложили» у вас. Багато людей також думають, що державу фінансують великі підприємства, олігархи, СКН та інше. Насправді це не так, адже ¾ бюджету наповнюється з нашого спільного гаманця і ми утримуємо державу. Якщо вам якийсь високопосадовець говорить: «Не бійтеся підвищення цін на опалення, адже влада компенсує всі ваші витрати й допоможе тим, хто не справляється». Не вірте цьому, бо влада не виділяє кошти на допомогу зі свого гаманця, а перерозподіляє наші з вами гроші,наголосив   Віталій Шабунін.

Голова правління підмітив, що ніхто з політичних управлінців, держслужбовців не має права озвучувати гасла, на кшталт « я відремонтував школу», «завдяки мені проклали нову дорогу» чи «завдячуючи мені відреставрували будівлю». За словами спікера, за кордоном будь-які управлінці, відкриваючи щось, насамперед дякують платникам податків, завдяки яким вдалося здійснити задумане.

Наприклад, щоб наша армія отримала 9 млн. гривень, 3 тис. українців повинні були «пахати» цілий рік. А 2,5 млн. гривень щогодини сплачують тернополяни в національний бюджет в якості податків. 29,5 тисяч тернополян працювали рір, щоб держава отримала 1,5 млрд. гривень. За три роки антикорупційне бюро України розслідує низку злочинів, пов’язаних із корупцією. От сума збитків, яку підрахували експерти, становить 196,6 млрд. гривень. Якщо співвіднести це до Тернопільської області, то вийде, що вкрали суму податків, які би містяни сплачували майже 9 років, — підмітив Віталій Шабунін.

Спікер також розповів тернополянам про безкоштовний податковий онлайн-калькулятор під назвою «Ціна держави» на сайті cost.ua.  Завдяки ньому кожен житель міста за декілька секунд зможе підрахувати, скільки грошей у формі податків у нього забирає держава. Пан Віталій закликав жителів Тернополя показати цей податковий калькулятор своїм друзям, адже кожен українець має знати, скільки зароблених грошей віддав конкретно він на утримання держави.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ