Читайте нас в соціальних мережах

«Темперамент дорослих шкодить дітям і навіть спричиняє в них недуги», — у Тернополі вихователька Світлана Мосейчук

Середа, 28 березня 2018 16:57
Про розвиток дітей, вагому роль батька й матері при вихованні дитини, про вплив темпераменту дорослих на поведінку дітей та про основні аспекти вальдорфської методики розповіла 27 березня вихователька, фахівчиня з вальдорфської педагогіки, директорка садочку «Паросток життя» Світлана Мосейчук.

Під час зустрічі пані Світлана значну увагу приділила висвітленню інформації про результативність застосування вальдорфської методики в дошкільному середовищі та сімейному вихованні. На думку фахівчині, така методика сприяє розвитку вільної, морально відповідальної і соціально адаптованої людини.

Окрім цього, пані Світлана розповіла, наскільки важливо на ранньому етапі розвитку дитини приділяти маленькому чаду значну увагу.

— Якщо ми хочемо народити дитину – це означає, що ми маємо припинити наші нічні походеньки, припинити гонитву за кар’єрою, відкинути жіночі амбіції. Ми повинні зробити простір для дитини, аби малеча зростала спільно з батьками принаймні до семи років та підготувалася до школи. На жаль, серед українців поширена наступна тенденція: чоловіки та жінки працюють, тому що їм постійно не вистачає фінансів. Попри постійні прагнення щось мати, нам варто нарешті зупинитися й подумати: «Навіщо я себе настільки виснажую, адже для щасливого життя потрібно не так багато, як здається?» Адже дитина не стане щасливішою від того, що перебуватиме біля няньки чи в певних дитячих групах. Маленька дитинка, подібна до зернятка, яке потребує від вас водички, сонечка. А як заберете від малюка дощик, сонечко, земельку – як дитина ростиме? — наголосила фахівчиня.

Вихователька зазначила, що немало татусів, матусь кажуть, що гратимуться із власною дитинкою тоді, коли та підросте. Насправді маленька дитина, як і старша, потребує обіймів, гри.

Світлана Мосейчук також розповіла, якими якостями повинна володіти хороша вихователька, нянька. Пані Світлана наголосила, що вихователь повинен уміти створювати для діток правильний ритм, який впливатиме позитивно на дитячий організм.

—  Хороший вихователь повинен не тільки любити дітей, але й бачити, що відбувається навколо, втягувати в себе красу навколишнього світу та приносити її діткам. Він не повинен розмовляти по телефону, думати про особисте та переключатися на інші теми, а бути душею і тілом з дітьми. У кожного з нас є свій тип темпераменту, проте вплив кожного з них може зашкодити маленькій особистості. Це може навіть призвести до виникнення певної хвороби. Лише уявіть собі: холерик швидко «літає» по приміщенню, намагається все поспіхом робити, передає своє збудження дітям; флегматик повільно і спокійно діє на малечу; меланхоліку щось не вдалося – він сидить, страждає та свою печаль передає оточуючим; сангвінік взявся за одну річ, не доробив її, проте взявся за інше. Хороший вихователь повинен мати такий темперамент, який підходить дітям, — розповіла пані Світлана.

Жінка наголосила, що для того, аби виробити в собі потрібний для маленьких підопічних темперамент, потрібно тривалий час працювати над собою, вдосконалюватися.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ