Читайте нас в соціальних мережах

У Монастириській лікарні 5 апаратів ШВЛ. Таку відповідь отримала мешканка Тернопільщини від заступника Володимира Труша (документ)

Субота, 18 квітня 2020 16:51
Мешканка Тернопільщинни Олена Волошин двічі зверталася на урядову лінію щодо питання забезпечення Монастириської районної лікарні засобами захисту та обладнанням на період епідемії COVID-19.

Жінка отримала відповідь, яку підписав заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша - Ігор Гайдук. 

За версією чиновника, Монастириська лікарня на сьогодні забезпечена 5 апаратами ШВЛ, чотирма кисневими концентраторами та має 400 пробірок для забору матеріалу для ПЛР-діагностики на коронавірус. 

Також, як написав чиновник, у лікарні є 237 штук швидких тест-систем, 95 штук антисептиків для рук, 17 кілограм засобу для проведення дезінфекції, 135 штук медичних шапочок, 24 штуки захисних окулярів, 515 штук бахілів, 566 медичних масок, 205 медичних одноразових ізоляціних захисних халатів, 156 респіраторів та інше. 

Нагадаємо, нещодавно журналісти 1+1 у своєму сюжеті спростували інформацію чиновників про 5 апаратів ШВЛ у Монастириській районній лікарні. 

У лікарні тільки два апарати штучної вентиляції легень, йдеться у сюжеті 1+1, один із них позичений у лікарні сусіднього району.

Медики кажуть просто пощастило, що важкі хворі на коронавірус поступали не одночасно. 

"Що врятувало їх і нас, що кожний наступний хворий мав можливість перебували на апараті ШВЛ по черзі, - наголосив Юрій Тимочко. - Потік хворих не припиняється". 

На сьогодні засобів захисту вистачить на два тижні і лікарі стверджують забезпечили Монастириську районну лікарню завдяки благодійникам, волонтерам, активістам та простим людям. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ